Logo vierklank.nl
Irene kende een goed debuut in de tweede divisie.
Irene kende een goed debuut in de tweede divisie.

Irene debuteert in 2e divisie met zege

Na twee keer op rij gepromoveerd te zijn maakten de dames van Irene zaterdag hun debuut in de 2e divisie. Een debuut om trots op te zijn want PDK-Huizen werd overtuigend met 3-1 verslagen.

Vooraf wist niemand bij Irene wat te verwachten van de eerste wedstrijd in de 2e divisie. Na de promotie had een aantal ervaren speelsters een stap terug gedaan en was Iris Vos vertrokken naar het Jong-Oranje programma van de volleybalbond. Daardoor stond er een jong nieuw team met speelsters van 15, 16 en 17 met Laura Klomparends als enig routinier. De lichtblauwe brigade liet echter vanaf de eerste set zien dat ze, jong of niet, klaar zijn voor de tweede divisie. De eerste set ging lang gelijk op, maar door goede serve series van nieuwkomers Tess van Schie en Zare van Haaren wist Irene de eerste set in de 2e divisie overtuigend te winnen.

Onnodig
De 2e set ging enigszins onnodig naar Huizen, maar vanaf de derde set schakelde Irene met een goed invallende Lisa Luine een tandje bij en was het enkel nog Bilthoven wat de klok sloeg. 'Het is altijd lekker om de eerste wedstrijd na de promotie met 3-1 te winnen' wist routinier Laura Klomparends, 'onze jonkies barsten van de energie en ze verdedigen de meest onmogelijke ballen. Dat is voor alle tegenstanders vervelend. We kunnen nog veel progressie boeken met dit team. Dus wie weet waar we eindigen'. Volgende week speelt Irene uit tegen het Amsterdamse Armixtos, dat ook een goede competitiestart kende.

Het hoogste niveau in Nederland is de Eredivisie en daaronder volgen, op nationaal niveau, de Topdivisie, twee Eerste divisies en vier Tweede divisies.          (Michel Everaert)

Meer berichten