Logo vierklank.nl
Oud-wethouder Ebbe Rost van Tonningen neemt ook deel aan de Budgetkring.
Oud-wethouder Ebbe Rost van Tonningen neemt ook deel aan de Budgetkring.

Gelukkig met genoeg bij Budgetkring De Bilt

In de werkgroep van Budgetkring De Bilt wordt iedere deelnemer gestimuleerd om bewust(er) om te gaan met geld. Het is een uitnodiging om je bestedingspatroon te heroverwegen en gelukkig te zijn met 'genoeg'. Er wordt slechts één voorwaarde gesteld: iedereen moet actief meedoen. Woensdag 3 oktober vindt de eerste bijeenkomst van de 'Budgetkring' plaats.

door Walter Eijndhoven

Eén van de deelnemers is oud-wethouder van De Bilt Ebbe Rost van Tonningen. Altijd was hij al betrokken bij de Budgetkring. Met veel plezier reikte hij de certificaten uit aan de deelnemers en speelde daarna op zijn accordeon. Nu is hij dus zelf deelnemer.

Leven
Na zijn 12 jaar durende rol binnen het gemeentebestuur, was de tijd gekomen voor Rost van Tonnningen iets anders te gaan doen met zijn leven. 'Ik wil mijzelf en mijn leefpatroon, mijn levensstijl, aanpassen aan een nieuwe tijd en nieuwe inspiraties opdoen', vertelt Rost van Tonningen. 'En deelname aan de Budgetkring inspireert mij voor een nieuwe manier van leven en denken. Gelukkig zijn met genoeg'. Deelnemers aan de Budgetkring zoeken meestal een nieuwe levensstijl. Meer genieten van wat je hebt, in plaats van te streven naar nog meer bezit. Daarnaast leer je geld over te houden, je leert nieuwe mensen kennen, helpt elkaar en je krijgt veel tips en gezelligheid vanuit de groep.

Genieten
Rost van Tonningen: 'Geluk ligt vaak dichterbij dan je denkt en vaak ligt het gewoon voor het grijpen. Dat bevordert innerlijke harmonie en dat werkt weer aanstekelijk op anderen. Vier samen het leven. Dat is belangrijk!' Onze manier van leven doet een aanslag op de natuur. Tijdens de bijeenkomsten bij de Budgetkring wordt iedere deelnemer zich bewust van de mooie dingen om hem/haar heen. 'Dankzij de Budgetkring leer je meer te genieten van het groen om je heen, je eet bewuster en leeft gezonder', aldus Rost van Tonningen. 'Dat straal je uit naar je omgeving en als geschenk ben je blij met jezelf door anderen meer te geven'.

De eerste bijeenkomst van de Budgetkring vindt plaats op woensdag 3 oktober. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Meer informatie kunt u vinden op www.debilt@budgetkring.nl

Meer berichten