Logo vierklank.nl
Angelique van Meerten, Wilma van Poelgeest, Marlies Willemse en Rob van Meerten hopen op een grote opkomst
Angelique van Meerten, Wilma van Poelgeest, Marlies Willemse en Rob van Meerten hopen op een grote opkomst

Mens, kom naar buiten

Zaterdag 29 september organiseert Mens De Bilt, tussen 14.00 en 16.00 uur de Markt Samen Leuke Dingen Doen, met als thema 'Mens, Kom erbij', in Café Bu!ten, aan de Hessenweg 174 in De Bilt. Belangstellenden die hun kennissenkring willen uitbreiden zijn van harte welkom.

door Walter Eijndhoven

Donderdag 27 september begint de landelijke Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van samenwerkingsverband Coalitie Erbij. Diverse maatschappelijke organisaties slaan de handen ineen om eenzaamheid te bestrijden, met concrete acties en activiteiten.

Mens
Op lokaal niveau organiseert Mens De Bilt op zaterdag 29 september, tussen 14.00 en 16.00 uur onder andere de Markt Samen Leuke Dingen Doen, met als thema 'Kom erbij'. ´De Markt Samen Leuke Dingen Doen startte vorig jaar', vertelt Marlies Willemse, vrijwilljgster bij Mens De Bilt. 'Deze markt hielden wij in ons eigen pand in De Bilt, maar liever willen wij midden in de samenleving staan, in het dorp. Samen met sociaal werker Wilma van Poelgeest ging Willemse dan ook op zoek naar een leuke ontmoetingsplek in De Bilt. En die vonden zij dan ook, gewoon op de Hessenweg.

Centraal
'Uiteindelijk kwam ik uit bij café Bu!ten, aan de Hessenweg', vult Van Poelgeest haar collega aan. 'Het klikte direct tussen beide eigenaren Rob en Angelique van Meerten. Het café ligt centraal in het dorp en zij stellen graag een aparte ruimte met binnentuin beschikbaar voor iedereen die iemand zoekt. Met deze locatie hopen wij een bredere doelgroep te bereiken, voor mensen die samen iets leuks willen doen, maar het soms lastig vinden om daar iemand voor te vinden'.

Klik
Net als op een gewone markt kunnen geïnteresseerden gewoon binnenlopen. Sociaal werkers en vrijwilligers van Mens De Bilt ontvangen alle belangstellenden en wijzen eventueel de weg. Overal zijn 'hoekjes' voor mensen met eenzelfde interesse. En wie weet vindt er een klik plaats om samen met iemand een keer te gaan eten/ koffie drinken, of samen te sporten of naar een film of het theater te gaan.

Van Poelgeest: 'De Markt Samen Leuke Dingen Doen zien wij als een ontmoetingsplek voor iedereen die z'n kennissenkring wil uitbreiden. Daarom organiseren wij deze markt voor iedereen die samen met een ander op pad wil'.

Natuurlijk kan het voorkomen dat je niet direct iemand vindt tijdens deze markt. In Servicecentrum De Bilt hangt in de centrale hal permanent een bord, waarop iemand kan aangeven wat die leuk vindt en contact zoekt met andere geïnteresseerden en wie weet, reageert iemand daar wel op. De organisatie is in handen van Marlies Willemse (vrijwilligerster) en Wilma. Voor meer informatie: Servicecentrum De Bilt, tel. 030-7440595, of via de website: www.mensdebilt.nl.

Meer berichten