Logo vierklank.nl
Mevr. Hazeleger: 'Door de hoge begroeiing is het een onveilige situatie; je hebt een paar maanden geen overzicht wat er gebeurt'.
Mevr. Hazeleger: 'Door de hoge begroeiing is het een onveilige situatie; je hebt een paar maanden geen overzicht wat er gebeurt'.

Onveilige situatie bij de Vijverhof

Mevr. Hazeleger is in 2011 aan de Vijverhof in De Bilt in een huurwoning van de SSW komen wonen. Vanaf dat jaar werden de heggen en perken aan zowel de noord- als zuidzijde van haar benedenwoning door de gemeente De Bilt goed bijgehouden en de heg werd tweemaal per jaar geknipt.

door Henk van de Bunt

'Nu al drie jaar op rij moet je alsmaar bellen en vragen: in voor- en najaar wordt niets aan de perken noord- en zuidzijde gedaan', vertelt zij haar verhaal. 'De heg wordt met geweld door een machine verwoest en dan mag je weer dankbaar zijn. Aan de noordzijde groeit de bodembedekking van stoep naar stoep. Je breekt bijna ledematen, wanneer je niet uitkijkt. De situatie is ook ideaal voor beesten (ratten). Er wordt regelmatig door honden in gepoept (ondanks bordjes)'.

Gemeente De Bilt reageert
Barry Smits: 'Wij zijn zelf ook gaan kijken en zijn nagegaan of hier iets fout is gegaan. Volgens bestek worden de heggen daadwerkelijk twee keer per jaar gesnoeid. Op een melding uit augustus is ook teruggekoppeld, dat e.e.a. in de winter-snoei weer wordt meegenomen. Daarnaast hebben wij geconstateerd dat het pad nu inderdaad niet voldoende vrij is. Eens per jaar zorgen we dat overhangend groen tot maximaal 10 cm vanaf de stoeprand wordt teruggebracht. Bestek-technisch bekeken vallen de bodembedekkers in het perkje bij de voordeur van mevrouw helaas buiten het bestek. Maar de Biga komt volgende week (38) graag langs om de situatie voor de deur bij mevrouw op te knappen, wanneer er toch in de buurt begonnen wordt met snoei'.

Meer berichten