Janneke Jager: `Neem niets voor lief… en vind de magie´.
Janneke Jager: `Neem niets voor lief… en vind de magie´. Foto: Davision

Vind de magie in Theater Het Lichtruim

Algemeen

Op zaterdag 29 september om 20.30 uur speelt Janneke Jager haar betoverende voorstelling Femme Façade in Theater Het Lichtruim.

Femme Façade is een heel muzikale voorstelling, waarin breekbare, grappige, en rake liedjes worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, hilarische anekdotes en een Gronings sprookje. Deze voorstelling draait om de worsteling met de buitenkant: zowel Janneke's persoonlijke worsteling daarmee, als ook onze overspannen focus op ´perfecte plaatjes´ in de maatschappij. Aan de hand van Janneke's eigen familiegeschiedenis vertelt ze waarom ze het zo lastig vindt om de balans te vinden. Daarbij maakt ze gebruik van het circus als metafoor voor het leven: een plek waarin we allemaal een kunstje doen. Een kunstje waar sommige mensen om lachen, van genieten of iets aan hebben, maar waar ook sommige mensen van hopen dat je uit de trapeze valt omdat ze jaloers zijn op jouw succes of geluk. En tegelijkertijd een plek waar we overdag in de spotlight staan te shinen en ´s avonds ons masker weer afdoen. En ons misschien wel veel eenzamer of ongelukkiger voelen dan we overdag laten zien. Janneke hoopt het publiek na de voorstelling naar huis te kunnen laten gaan met de gedachte dat het allemaal wel een tandje minder kan, met die façades van ons. Maar ook met de gedachte dat geluk, schoonheid en voldoening overal te vinden is – als je het wilt zien. Het leven hoeft niet eerst aan voorwaarden te voldoen, alles is er al.

Lezersactie
Voor lezers van De Vierklank is een aantal vrijkaarten beschikbaar. Om hiervoor in aanmerking te komen stuurt u een bericht naar info@vierklank.nl o.v.v. Magie. Onder de inzendingen worden de kaarten verloot. Iedereen ontvangt bericht.