Beestenbos in Zeist.jpg Vrijwilligers vernieuwen Beestenbos in Zeist.
Beestenbos in Zeist.jpg Vrijwilligers vernieuwen Beestenbos in Zeist. Foto: foto Utrechts Landschap

Flexteam vrijwilligers natuurbeheer

Algemeen

Voor mensen die ervan houden buiten te zijn en de handen uit de mouwen te steken en daarvoor beperkt tijd hebben, start Utrechts Landschap met een flexteam vrijwilligers natuurbeheer.

Op de landgoederen en in de bossen - in het beheer van Utrechts Landschap - worden regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, deels door vrijwillige beheerteams die op vaste dagen in de week werken.

Aan de slag
Mensen die zich aanmelden voor het team worden geïnformeerd over de data en werkdagen waarop werkzaamheden plaatsvinden en kunnen zich daarvoor aanmelden. De leden van het flexteam gaan onder leiding van een terreinmedewerker aan de slag in de omgeving van De Bilt. Daar is een grote variatie aan werkzaamheden, waaronder werkzaamheden die fysieke kracht vergen. Te denken valt aan: het verwijderen van vogelkers, berenklauw en balsemien; zaagwerk met handzaag, hooien.

Informatie
Mensen die meer willen weten over het flexteam en de werkzaamheden kunnen deelnemen aan een werkochtend op donderdag 27 september van 9.00 tot 12.30 uur. Aanmelden kan via de website: www.utrechtslandschap.nl/flexteam (Judith van de Vlekkert)