Logo vierklank.nl
Joke en Dina zijn samen met Betty vrijwilligsters in Bij de Tijd.
Joke en Dina zijn samen met Betty vrijwilligsters in Bij de Tijd.

Vrije tijd op leuke en nuttige manier besteden

Onlangs presenteerde Mens De Bilt de 'Terugblik Mens De Bilt'. De verhalen gaan over ondersteuning door het sociaal team, de activiteiten van steunpunt mantelzorg, begeleiding door het jongerenwerk en projecten van welzijn zoals de Boodschappenplusbus en het maatjesproject. Anneke Iseger tekende ook het dit verhaal op

Nadat de Stichting Welzijn Ouderen, waar Dina Ott en Joke van der Horst zo'n 11 jaar gastvrouw waren, opging in Mens De Bilt, zijn beide dames 'meeverhuisd'. Nu zijn ze alweer vier jaar vrijwilligster in restaurant Bij de Tijd, samen met Betty van Zijl.

Helpen
'Tweemaal in de week schenken we koffie en thee voor bewoners en gasten', vertelt Joke. 'Zelf ben ik daarnaast ook nog drie avonden aanwezig om bewoners naar het restaurant te begeleiden en bied ik de helpende hand tijdens uitstapjes. Deze laatste taken gebeuren vanuit De Bilthuysen'.

Dankbaar
Zowel Dien als Joke helpt af en toe ook wel eens mee in de keuken, bijvoorbeeld met broodjes smeren voor een drukbezochte lunch, of met het voorbereiden van het Kerstdiner en de Paaslunch. 'Het is fijn om op deze manier iets voor anderen te kunnen betekenen', aldus Dien. 'Het is niet alleen leuk, maar ook dankbaar werk'.

Koeken
Een sociaal werker van Mens De Bilt coördineert de vrijwilligers in Bij de Tijd, zowel de koffiedames als de cliënten van Zideris. 'Wij hebben dan vooral te maken met Esther en Sivas", vertelt Joke. 'Wat onze drijfveer is? Wij willen gewoon onze vrije tijd op een leuke en nuttige manier besteden'. Ondertussen is de heer van Vliet aangeschoven. Hij woont in een aanleunwoning en vindt het gezellig om in Bij de Tijd koffie te drinken en de krant te lezen. Hij treft het die ochtend: Esther was de dag ervoor jarig en deelt lekkere koeken uit. Onder veel gelach poseert hij voor de foto, terwijl Joke en Dien hem met koffie en koeken verwennen.

Meer berichten