Logo vierklank.nl
Gezellige drukte tijdens de jaarmarkt.
Gezellige drukte tijdens de jaarmarkt.

Marktdag naast Kunst en Cultuur in De Bilt

door Walter Eijndhoven

Zaterdag 8 september vonden in en rond de Dorpskerk in De Bilt en in het nabijgelegen Van Boetzelaerpark diverse evenementen plaats. Natuurlijk was er weer van alles te doen, voor jong en oud. Schilderijen, kleding, tuinartikelen, glaswerk, tweedehands boeken en dergelijke

waren te koop en voor de muziekliefhebbers speelde de vintage-band The P.U.B.

Het was goed druk op de Marktdag in De Bilt, die altijd plaatsvindt op de tweede zaterdag in september. Van alle kanten stroomden de bezoekers toe; afgelopen zaterdag was dan ook alweer de tiende editie van dit grootse jaarlijkse gebeuren. Rond de kerk stonden meer dan 150 kramen opgesteld, om de vele bezoekers te ontvangen. De opbrengst was met 750 euro meer dan in 2017 een recordbedrag van 23.250 euro.

Boeken
Vooral de interesse in tweedehands boeken was groot. Een deel van deze boeken was ter beschikking gesteld door diverse bibliotheken van de gemeente Utrecht. Boeken over natuur, romans, kookboeken, thrillers, detectives, stripboeken. Bibliofielen konden hun hart ophalen. Iets verderop, op de Dorpsstraat vond de Oldtimerdag plaats, voor auto's ouder dan dertig jaar. Voor veel mannen een eldorado; oldtimers zijn 'in'. De belangstelling was dan ook zo groot, dat zelfs een extra toerrit werd gereden, dwars door Midden-Nederland. Om 15.00 uur vond de cheque-uitreiking plaats van Emmaus aan Beth Shamar. Een cheque van 3.000 euro voor de aanschaf van een electrische duofiets.

Klimmen
Ook voor de Dorpskerk in De Bilt was weer veel belangstelling. Omdat dit weekend ook veel monumenten (in verband met Monumentendag) hun deuren openstelden, konden bezoekers de toren van de Dorpskerk beklimmen. Eenmaal boven gekomen kon men genieten van het uitzicht. Niet alleen De Bilt en Bilthoven zijn van hieraf zichtbaar, maar ook Utrecht Science Park, de stad Utrecht en Zeist.

Kunstmarkt
De kunstmarkt, met als thema 'Kunst om groen te zijn' begon al op vrijdagmiddag met muziek tijdens Boetz Beatz. Met een gevarieerd programma, met onder andere workshops, theater en muziek hoopten de organisatoren op veel publiek. En druk was het. Meer dan tachtig kunstenaars uit De Bilt en ver daarbuiten exposeerden hun schilderijen, beelden en andere kunstvormen. Ook voor de kinderen was veel te doen. Met een zweefmolen, waterballen, knutselen en nog veel meer vermaakten de kids zich uitstekend, terwijl de ouders op zoek gingen naar een mooi schilderij, beeld, een sculptuur of een mooie foto. Om 14.00 uur op zaterdag opende wethouder Dolf Smolenaers officieel de Kunstmarkt. 'Muziek is mijn grote passie, dus wil ik iedereen van harte welkom heten via een harmonium', vertelt hij. Hij zette zich dan ook direct achter het harmonium en speelde de sterren van de hemel.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>