Logo vierklank.nl
Iedere maandagavond worden de mooiste cadeautjes gemaakt.
Iedere maandagavond worden de mooiste cadeautjes gemaakt.

Club Crealief verrast met creatieve cadeautjes

door Walter Eijndhoven

Iedere maandagavond komt een groepje creatieve vrouwen bij elkaar in het gebouw van WvT (Talinglaan) in Bilthoven, om samen te haken, breien, vilten en andere knutselideeën uit te voeren. Al knutselend en kletsend met elkaar ontstaan de mooiste creaties, bedoeld voor mensen die een lief gebaar kunnen gebruiken.

Iedereen kent wel iemand die altijd voor anderen klaarstaat, maar niet aan zichzelf denkt, iemand die eenzaam is, of een moeilijke tijd doormaakt. Door je aan te melden bij Crealief kun je die persoon laten verrassen met een creatief cadeautje. Daarom startte in maart dit jaar een groepje pioniers met een initiatief van Ellen de Haan uit Bilthoven, om meer te betekenen voor anderen. Momenteel komen iedere week zestien vrouwen bij elkaar om samen te knutselen en mooie dingen te maken voor hun naasten.

Moed
Maar voor het zover was, kwam nog veel om de hoek kijken. 'Ik liep al heel lang rond met het idee om zoiets op te zetten', vertelt Ellen. 'Maar ja, om een oproep te doen, daar kwam het niet van. Uiteindelijk verzamelde ik toch de moed, om een flyer te maken en deze bij buurtbewoners in de brievenbus te doen. Spannend was het wel, maar ik was vooral heel benieuwd naar de reacties'. De één na de ander meldde zich aan, en inmiddels is er een groep van zestien vrouwen, variërend in leeftijd van begin 20 tot 92 jaar.

Mijlpaal
Om hun initiatieven meer bekendheid te geven werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan het bedenken van een naam, een logo, een eigen Facebookpagina en een voorraad aan cadeautjes die de groepsleden kunnen weggeven. De Haan: 'Vlak voor de zomervakantie bereikten wij onze eerste mijlpaal en gaven wij de eerste cadeautjes weg en dat ging hartstikke goed. Een mooie start, dus. Wij begonnen als Leijens initiatief, maar hebben besloten dat wij er nu voor iedereen in De Bilt willen zijn'.

Uitgangspunten
De leden maken samen de club, dus alle goede ideeën zijn welkom, om er samen iets moois van te maken. De Haan: 'Club Crealief hanteert wel een aantal basis uitgangspunten: iedereen kan meedoen, of je nu ervaren bent of niet en het is leuk om van anderen te leren en alle vormen van creativiteit zijn welkom, het moet alleen niet teveel ruimte in beslag nemen. Wij zamelen ook materialen in uit de wijk, waar wij weer iets moois van kunnen maken. De mooiste en/of leukste creaties gaan naar bewoners die wel een lief gebaar kunnen gebruiken'.

Voor wie graag wil meedoen: er is nog plaats voor nieuwe creatievelingen (m/v). De leden komen iedere maandagavond bij elkaar in het gebouw van WvT in Bilthoven van 19.30 uur tot 21.00 uur. Wie iets wil weggeven of meer informatie wil kan mailen naar: clubcrealief@gmail.com. Men kan ook volgen via de Facebookpagina.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>