SVM in de aanval tijdens de tweede helft.
SVM in de aanval tijdens de tweede helft. Foto: Jade Harte

SVM wint tweede bekerwedstrijd wel

Zaterdag 1 september was voor het Maartensdijkse SVM de bekerwedstrijdenreeks begonnen met een uitwedstrijd tegen het Hilversumse Altius, dat uitkomt in de derde klas van de zaterdagcompetitie. Op het Hilversumse kunstgras (de 'echte' grasvelden mochten toen nog niet worden bespeeld) verloren de Maartensdijkers nipt met 2-1.

Thuis op het vernieuwde 'eigen' kunstgras traden de geel-blauwen afgelopen zaterdag aan tegen de Hilversumse combi-vereniging BZC '13 (ontstaan op 1 juli 2013 uit een fusie tussen HFC Bloemenkwartier en HVV de Zebra's), dat evenals de Maartensdijkers uitkomt in de 4de klas.

Slap
SVM begon deze bekerwedstrijd veel te slap. Combinaties lukten onvoldoende, tegenstander BZC speelde veel directer en was af en toe gevaarlijker. Keeper Justin Brink voorkwam de eerste 30 minuten, dat de gasten op voorsprong kwamen. SVM deelde af en toe een speldenprikje uit, maar verder dan dat kwam het vooralsnog niet. Met een 0-1 achterstand voor de rust werden de kleedkamers opgezocht.

Herboren
In de tweede helft speelde een herboren SVM de bezoekers van de mat. Door enkele omzettingen in het team en met twee verse krachten nam SVM het initiatief. Al na een kleine 10 minuten viel uit een snelle aanval de gelijkmaker en weer enkele minuten later kwam SVM op de 2-1.De geelblauwe Maartensdijkse equipe werd steeds gevaarlijker en bouwde de voorsprong uit naar 3-1. De eindstand had nog veel hoger kunnen wanneer alle overige kansen waren benut. Vlak voor het eindsignaal van arbiter Glenn Janson werd het nog 3-2. Aanstaande zaterdag besluit het Maartensdijkse voetbalgilde de bekercompetitiereeks met een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen regiogenoot DOSC (Den Dolder).