Luke van Kouterik in actie
Luke van Kouterik in actie

TZ heeft tijd nodig

Algemeen

Na een voorbereiding van 4 weken ging het zaterdag tegen Fiks dan eindelijk echt om de punten. Fiks is naast het feit, dat het een promovendus is een voor TZ onbekende tegenstander.

Bij TZ waren er na het stoppen van Bart en Joep uiteraard een aantal nieuwe gezichten, waaronder het debuut van Anouk van Brenk. Het betekent aanpassing van de spelaccenten; iets dat ongetwijfeld tijd nodig heeft. Iedereen moet daar aan wennen en dat geldt ook voor de trainingsaanpak.

In de 1e helft speelde Fiks een uitstekende partij, TZ kon verdedigend niet genoeg druk geven en aanvallend lag het rendement veel te laag. Dat resulteerde in een 6-12 ruststand . Na rust een ander beeld; TZ kon uit een ander vaatje tappen, kreeg het jammer genoeg niet voor elkaar om op 2 punten te komen, maar het vertoonde spel geeft houvast en vertrouwen voor het verdere vervolg. Daar moet de ploeg zichzelf de tijd voor geven. Fiks keerde huiswaarts met een winstpartij (18 - 23). A.s. zaterdag vervolgt TZ haar missie tegen Sporting Delta.