Dat wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Over parkeercontroles

In de winkelcentra mogen we, zij het met parkeerschijf, gratis parkeren in de blauwe zones. Dat is goed voor de winkels en goed voor hun klanten. Daarbij is het begrijpelijk dat er gehandhaafd wordt: anders wordt de ruimte immers opgeslokt door langparkeerders en kun je je auto niet meer kwijt als je even een boodschap wil doen. Helemaal prima – vooral zo houden.

De uitvoering is wat minder prima. Die schiet op twee punten tekort. Om te beginnen de tijdstippen. Waarom zou je 's morgens vroeg twee BOA's de straat op sturen terwijl dan toch twee derde van de parkeervakken leeg is? Verder is het me een raadsel waarom die controles met twee man sterk uitgevoerd moeten worden. Bang voor fysiek geweld? Dat lijkt me hier wel meevallen. En als iemand wat onvriendelijks wil zeggen doet hij het tegen twee man ook wel. Sterker nog: tegen twee man doe je het juist.

Kortom beste wethouder: laat die parkeercontroles voortaan doen door één man op momenten dat de parkeervakken vol staan. Dat is goedkoper, effectiever en je vermijdt onnodige ergernis.

Harman Kloos Bilthoven

!