Bilthovense Janny Smits (bekend van World Peace Is Possible en Stop Pesten NU) ging ook op de foto voor de Boom van Tolerantie. Van haar zijn ruim dertig foto's geschoten, waarvan de mooiste is uitgekozen voor het bijzondere initiatief.
Bilthovense Janny Smits (bekend van World Peace Is Possible en Stop Pesten NU) ging ook op de foto voor de Boom van Tolerantie. Van haar zijn ruim dertig foto's geschoten, waarvan de mooiste is uitgekozen voor het bijzondere initiatief. Foto: Johannes van Camp

Janny Smits Ambassadrice voor Tolerantie

Algemeen

Een 70-jaar oude knoestige fruitboom vormt symbolisch de 'Boom voor Tolerantie'. Met deze installatie wil men verbinding maken met de geschiedenis van de 19 wereld- beroemde Martelaren van Gorcum.

In deze boom hangen portretten van 'Ambassadeurs voor Tolerantie' met een persoonlijk gekozen bloem als een persoonlijke boodschap. Want soms vertellen bloemen meer dan wat je zelf niet kunt zeggen of verwoorden ze een herinnering. Op symbolische wijze vraagt men met de 'Boom voor Tolerantie' aandacht voor dit zo actuele thema.

Fotograaf Johannes van Camp is 31 juli gestart met het prachtige project 'Boom van Tolerantie'. Er zijn al bijna honderd foto's gemaakt van mensen met hun favoriete bloem.

De portretten, uitgevoerd in zwart-wit met de bloem als kleuraccent, van deze 'Ambassadeurs voor Tolerantie' pronken in de 'Boom van Tolerantie', die te vinden is in de Kamer van de Tussentijd in het Gorcums Museum. Info www.ambassadeursvoortolerantie.nl

!