Logo vierklank.nl

SKC start nieuw cultureel seizoen

Voor het culturele seizoen 2018-2019 zet de Stichting Kunst en Cultuur een mooi programma neer: films, kunsttentoonstellingen, een kunstlezing, muziekvoorstellingen, een theatervoorstelling en het tweejaarlijkse korenfestival. Een aantal activiteiten wordt geprogrammeerd samen met Bibliotheek Idea en KunstenHuis De Bilt-Zeist.

Het SKC-Filmhuis programmeert in Theater Het Lichtruim elke derde woensdag van de maand een arthouse-film. Dit seizoen is er speciale aandacht voor de positie van inheemse volkeren die het moeilijk hebben om zich staande te houden in de dominante, westerse samenleving.

Tentoonstellingen
Ook komend seizoen richt de werkgroep ArtTraverse van SKC weer vier tentoonstellingen in op het gebied van hedendaagse kunst in de traverse van het gemeentehuis van De Bilt. Daarbij wordt werk en schilderijen getoond van professioneel actieve kunstenaars. De eerste opening van de tentoonstelling van Mieke de Waal vindt plaats op 23 september.

Concerten
Verder staan op het programma twee zondagmiddagconcerten in Huize Gaudeamus. Het eerste op 23 september met Ensemble d'Orion. Verdere actuele info is te vinden op www.skc-debilt.nl. De programmafolders voor het seizoen 2018-2019 zijn op verschillende plaatsen in de gemeente af te halen.

Meer berichten