Logo vierklank.nl
Een goed bezocht laatste zomerconcert in heerlijk nazomerweer.
Een goed bezocht laatste zomerconcert in heerlijk nazomerweer.

Zomerconcert op Beerschoten

Zondag was alweer de laatste editie van de zomerconcerten van dit jaar. Ook nu weer waren er veel bezoekers. Het was ook heerlijk nazomerweer. Op het programma stond voor de pauze een optreden van Count Who, een jazz/blues combo.

De naam is een verwijzing naar de jazz grootheid Count Basie. Zij speelden bekende nummers uit de jazz en blues wereld, in een eigen interpretatie. Na de pauze stond een optreden van het Biltse koor Valsch & Gemeen op het programma. Dit koor bestaat uit 49 zangers, onder leiding van de dirigent Machteld van de Putte. Zij zongen eigen interpretaties van stukken van o.a. de Beatles, Herman van Veen, Boudewijn de Groot en Marco Borsato; zonder instrumentale begeleiding en vier- of vijfstemmig. Machteld inspireerde het enthousiaste publiek om enkele nummers mee te zingen en dan in een canon met het koor.

Deze serie concerten wordt in ieder geval volgend jaar vervolgd. Het is te hopen dat deze traditie ook daarna op deze bijzondere locatie voortgang zal vinden.    (Frans Poot)

Meer berichten