Afbeelding

Zwoele jazz in Schutsmantel

Algemeen

'Verspil je energie niet aan het lelijke; bewaar het voor het mooie,' zei jazz-componist en Oscar-winnaar Harold Arlen, en hij voegde de daad bij het woord. Zijn onvergetelijke 'Over the Rainbow' blijft in onze collectieve herinnering hangen en werd dan ook zachtjes mee-geneuried in Schutsmantel (Gregoriuslaan 35, Bilthoven), waar afgelopen zondag het Trio Berend van den Berg enkele gevoelige jazz-ballads ten gehore bracht.

Het ensemble, bestaande uit Berend van den Berg (piano), Erik Robaard (contrabas) en Joost Kesselaar (drums), bracht een gevarieerd programma, waarin ook een klassieker als 'Tea for two' niet ontbrak. Bewoners en andere bezoekers van de Schutsmantel genoten zichtbaar van de goed op elkaar ingespeelde musici, die met veel muzikaal gevoel en liefde en vakmanschap een hommage brachten aan de lange traditie van het jazz-trio.

Het was het eerste concert in een reeks die traditiegetrouw elke eerste zondag van de maand in de Schutsmantel wordt georganiseerd, steeds om 15.00 uur. De toegang is gratis.

(Peter Schlamilch)