Logo vierklank.nl
Boswachter Joris Hellevoort is van alle tijden en seizoenen: hier eerder dit jaar bij de eerste sneeuwklokjes op Landgoed Oostbroek.
Boswachter Joris Hellevoort is van alle tijden en seizoenen: hier eerder dit jaar bij de eerste sneeuwklokjes op Landgoed Oostbroek.

Lezing Joris Jan Hellevoort

Woensdag 19 september om 20.00 uur geeft Joris Jan Hellevoort een lezing over zijn eerste boek 'De droevigers, familie van Sil de Strandjutter' bij Bouwman Boeken in De Bilt.

Het boek 'De Droevigers' gaat over de 'echte' familie van de fictieve figuur Sil de Strandjutter. Het is een geschiedenis, vertelt in zes generaties eilanders, van zeevaarder en boeren, van jutters en notabelen. Alles gebaseerd op de feiten maar doorspekt met verhalen waarbij de auteur je meeneemt langs het leven van de gewone eilanders met ongewone verhalen.

Prijs
Hellevoort ontving voor het boek de Lutineprijs; de door de gemeente Terschelling in het leven geroepen prijs om auteurs te belonen die een publicatie over het eiland maken. Voorwaarden voor het winnen van de prijs zijn dat de publicatie van goede kwaliteit mag zijn en het de kennis over Terschelling moet vergroten. De twee jaren ervoor is de prijs niet uitgereikt, omdat niemand aan de voorwaarden kon voldoen. Nu is 'De Droevigers' van Joris Jan Hellevoort bekroond met de Lutineprijs, met lovende woorden als: 'De auteur probeert in de huid van de personen uit zijn boek te kruipen, maar blijft zich baseren op archiefstukken en herinneringen'.

Jeugd
Joris Jan Hellevoort is boswachter in de provincie Utrecht en schrijft o.a. ook voor De Vierklank. Daarnaast doet hij al meer dan 25 jaar historisch onderzoek, met dit eerste boek van zijn hand als resultaat. Dat hij juist over Terschelling schrijft heeft te maken met het feit dat hij in zijn jeugd deels op dit eiland is opgegroeid. Als boswachter in de provincie Utrecht schrijft hij columns. In dit boek combineert hij op charmante wijze feiten en fictie. Graag vooraf aanmelden via info@bouwmanboeken.nl of 030 2200112.

Meer berichten