Het nieuwe bestuur, verzorgers en sponsoren gezamenlijk bij de dieren. V.l.n.r. sponsor Eelco Landwaart, sponsor Wouter van Oostrum, verzorger Martijn van de Berg, bestuurslid Edwin Plug, penningmeester Rob Alderhout, sponsor Arjan van Ginkel, voorzitter Gert-Jan Weierink, bestuurslid Hans Stevens e
Het nieuwe bestuur, verzorgers en sponsoren gezamenlijk bij de dieren. V.l.n.r. sponsor Eelco Landwaart, sponsor Wouter van Oostrum, verzorger Martijn van de Berg, bestuurslid Edwin Plug, penningmeester Rob Alderhout, sponsor Arjan van Ginkel, voorzitter Gert-Jan Weierink, bestuurslid Hans Stevens e

Dierenweide Maartensdijk presenteert nieuw bestuur

Algemeen

door Kees Diepeveen

Het gaat weer goed met de Dierenweide in Maartensdijk. Nadat eerst door de gemeente De Bilt een structurele subsidie is toegezegd kan voorzitter Gert-Jan Weierink nu een nieuw bestuur van de Stichting Dierenweide Maartensdijk presenteren. Een bestuur met ambities want die zijn er genoeg.

Er zijn nogal wat plannen voor de nabije toekomst. Daarom is voorzitter Gert-Jan Weierink heel tevreden, dat een nieuw bestuur gepresenteerd kan worden dat met deze ambities aan de slag gaat. Het bestuur bestaat vanaf heden uit de volgende personen: Gert-Jan Weierink voorzitter, Rob Alderhout, penningmeester, Edwin Plug en Hans Stevens algemeen bestuurslid. De functie van secretaris is vacant. De verzorgers Stefan Terlouw en Martijn van de Berg zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van terrein en de dieren.

Uitwisselen
Voor de vuist weg noemt Gert-Jan Weierink een aantal zaken waarmee het bestuur aan de slag gaat: 'We willen graag uitbreiden met het grasveld naast de Dierenweide. Dit willen we erbij betrekken zodat we de dieren over de beide weiden kunnen uitwisselen. De ruimte op dit moment is gewoon te klein. Het is goed voor de dieren en het terrein. We willen investeren in kwaliteit voor de beesten. De vijver die wij al in beheer hebben willen we graag laten uitbaggeren om een betere waterkwaliteit te krijgen'.

Theehuis
In een eerder interview is door Gert-Jan Weierink aangegeven dat het bestuur graag een soort theehuis in het park wil waar mensen kunnen zitten en een kopje thee, koffie of limonade drinken. 'Dat klopt' aldus Weierink, 'Dat zie je in meer dierenweides. Daarom gaan we ook in gesprek met Reinaerde, die buurtboerderij de Schaapskooi exploiteert in Bilthoven. Zij hebben ervaring hiermee en zijn open wanneer de beheerders er zijn. Mogelijk is in een samenwerkingsvorm eenzelfde soort constructie denkbaar voor Maartensdijk'.

Biggetjes
Er zijn niet alleen ambities, er is ook al hard gewerkt in de Dierenweide de afgelopen maanden. Met de hulp van enkele sponsoren is een aantal noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd. Bestrating en tuinaanleg Eelco Landwaart heeft een drainagesysteem aangelegd onder de weide en een bezinkput geslagen. Daarna heeft Loon- en verhuurbedrijf Arjan van Ginkel graszaad geleverd en ingezaaid. Met Wouter van Oostrum van Zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk is overeengekomen dat hij structureel de mest afvoert naar zijn bedrijf. Alle drie de sponsoren zijn aanwezig en worden door de voorzitter bedankt voor hun verdiensten met een mooie bos bloemen.

Varkens
Inmiddels zijn er ook nieuwe varkens gekomen met een eigen onderkomen. Deze dieren trekken al veel bekijks. Binnenkort worden hier jonge biggetjes bijgezet die nu nog bij de moeder zijn. Het bestuur praat binnenkort met de gemeente over een beheerovereenkomst. De zaken worden voortvarend aangepakt.