Het publiek - bijv. Henriette Duyster (voorzitter Zang Veredelt) en Frank Diepstraten (bewonersgedeelte van Het Lichtruim) - stroomt toe
Het publiek - bijv. Henriette Duyster (voorzitter Zang Veredelt) en Frank Diepstraten (bewonersgedeelte van Het Lichtruim) - stroomt toe

Begin nieuw seizoen voor Het Lichtruim

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Zaterdag 1 september begon voor Het Lichtruim in Bilthoven niet alleen het nieuwe seizoen, maar vierde zij ook haar vijf-jarig jubileum, met een extra uitgebreid programma.

Er was van alles te doen. Bezoekers konden kennismaken met Kinderopvang De Bilt, Basisschool Wereldwijs, de muziekschool, de bibliotheek en nog veel meer. Het programma werd geopend door wethouder Dolf Smolenaers, die kunst en cultuur hoog in het vaandel heeft staan. Gek van muziek als hij is, opende hij de dag met een trombone in zijn hand.

Goochelaar
Voor de vijfde maal was het Open Huis in Het Lichtruim. Dit vierde zij met een veel uitgebreider programma dan andere jaren. Voor de kinderen was een goochelaar aaanwezig en konden zij leren bloemschikken in de Schaapskooi, robotjes maken, er was een meet & greet met Dolfje Weerwolfje en zij mochten allerlei muziekinstrumenten van de Biltse muziekschool uitproberen.

Arabisch
Terwijl de kinderen zich vermaakten, was er ook van alles te doen voor hun ouders of grootouders. Zij konden informatie verkrijgen over Kinderopvang De Bilt, over de Basisschool Wereldwijs en konden zij informatie verkrijgen over alle cursussen en workshops, die komend seizoen worden gegeven in Het Lichtruim. Om te laten zien hoe moeilijk het is om Nederlands te leren als je uit Syrië komt, konden geïnteresseerden een les Arabisch volgen. Tussen de bedrijvigheden door, voorzagen clienten van Reinaerde de bezoekers van koffie en thee. Kortom, een gezellige markt met voor ieder wat wils. Vanaf donderdag 30 augustus staat het hele programma online op de site van Het Lichtruim, www.hetlichtruim.nl.

Bezoekers bekijken ook foto's van het oude De Bilt in de bibliotheek. Op 8 september is  deze tentoonstelling nog eenmaal te bewonderen; ditmaal in de Dorpskerk in De Bilt)
Wethouder Dolf Smolenaers opent de dag op Het Lichtruim met trombone.