Logo vierklank.nl
Een bedrag van 30.275 euro werd opgehaald voor het goede doel; v.l.n.r. Bas van Werven, Joost Cohen, Herman van Workum, vertegenwoordigster Cyberpoli, Jaap de Jong, vertegenwoordigster Cyberpoli en Gijs van Lennep
Een bedrag van 30.275 euro werd opgehaald voor het goede doel; v.l.n.r. Bas van Werven, Joost Cohen, Herman van Workum, vertegenwoordigster Cyberpoli, Jaap de Jong, vertegenwoordigster Cyberpoli en Gijs van Lennep

Gijs van Lennep Legend haalt fors bedrag op voor Cyberpoli

Zondag 26 augustus organiseerde Kiwanis Club Bilthoven, alweer voor de achtste keer, de 'Gijs van Lennep Legend', voorheen de 'Bilthoven-Classic'. Deelnemers die zich wilden inschrijven, moesten snel zijn, want in no-time was de rally alweer volgeboekt. En dat was goed nieuws voor de Stichting Artsen voor Kinderen.

door Walter Eijndhoven

'Inderdaad waren wij ver voor einde inschrijftijd alweer volgeboekt, met 115 auto's', begint Kiwanis-lid Adriaan Peijenburg zijn verhaal. Binnen iets meer dan twee weken. Alweer een nieuw record. Dat bewijst weer eens dat onze rally nu echt tot de top van de Nederlandse rally- en toerritten is doorgedrongen'.

Goede doelen
Kiwanis Clubs halen geld op voor goede doelen, bij voorkeur voor organisaties in de directe omgeving, maar in ieder geval altijd voor projecten die te maken hebben met kinderen. Peijenburg: 'Afgelopen jaren hebben wij geld opgehaald voor onder andere het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Kinderhospice De Glindt in Barneveld, Christophorus in Bosch en Duin, ZonnaCare in Den Dolder, de Prinses Màxima Manege, ook in Den Dolder en dit jaar voor de Stichting Artsen voor Kinderen. Deze Stichting werkt aan een betere kwaliteit van leven voor kinderen met een chronische aandoening. Eén van haar projecten is de Cyberpoli, een vraagbaak en ontmoetingsplek, waar kinderen informatie over hun ziekte kunnen ophalen, in contact kunnen komen met andere kinderen en waar zij anoniem vragen kunnen stellen aan een panel van 130 medisch behandelaren en ervaringsdeskundigen. Deze organisaties doen allen 'iets' voor kinderen en dat is toch waar wij het voor doen hè?'

Bugatti
Inmiddels druppelden de rallyrijders één voor één binnen. Vooral een Bugatti Veyron stal de show. Drommen, vooral mannen, kwijlen bij de aanblik van deze supersportwagen. Maar ook de andere auto's mochten er zijn: een Bently S3 Continent uit 1962, Mg B uit 1973, een Austin Healy uit 1953 en een Austin Healy 3000 Mark uit 1965, een TVR Chimaera uit 1997, een Aston Martin AMV8 uit 1974, een Maserati Ghibli uit 1967, een Jaguar XK150 uit 1960, Jaguar E-type uit 1973, een Jaguar MK2 uit 1965, een Alvis Speed uit 1936 en veel Porsches, heel veel Porsches. Logisch natuurlijk, omdat Porsche, samen met het autoblad Carros en kledingmerk State of Art, tot de hoofdsponsoren behoort.

Winnaar
Peter Dutman en zijn bijrijder Jaap Jongman waren van de partij met hun Alfa Romeo 1750GTV uit 1968 en reden mee met de sportklasse. 'Ik heb genoten vandaag. De rally was goed opgezet en ook de proeven waren leuk. Ik heb al vaker met dit bijltje gehakt, dus de proeven gingen supergoed. Jaap, mijn bijrijder heeft volgens mij last van ADHD, maar ik ben de rust zelve. Ook tijdens de proeven'. Aan het eind van de rally bleek dat het duo Peter Dutman en Jaap Jongman, met één strafpunt, winnaar was van de rally.

Veiling
Naast zijn deelnemerschap aan de rally, nam Bas van Werven, bekend van televisie en radio, de veiling weer op zich. Met grote vakkundigheid werden de diverse veilingstukken van de hand gedaan: deelname aan de Tulpenrally volgend jaar voor 4.250 euro, verzamelwerk van Pink Floyd in vinyl, gouden plakbordjes voor de auto, een rondvlucht van een uur boven Almere of een Cartier pennenset. Het leverde uiteindelijk een mooi bedrag op voor de Cyberpoli van de Stichting Artsen voor Kinderen: 30.275 euro. Hester Noll, manager bij de Stichting, was verheugd over het grote bedrag. 'Wij zijn hier heel blij mee en kunnen weer veel extra doen voor onze patiëntjes'. Rond 18.00 uur was het evenement weer voorbij en reden de vele klassiekers richting huis. Voor de leden van de Kiwanis begint alweer een nieuw seizoen. Alle deelnemers krijgen een bedankje via de app en in januari gaan alweer de eerste mails uit naar de oud-deelnemers, in de hoop dat zij ook in 2019 weer van de partij zullen zijn.

Meer berichten