Logo vierklank.nl
Vertegenwoordigers van o.a. Kinderopvang De Bilt, Basisschool Wereldwijs, Idea Bibliotheek en het KunstenHuis als ook huurders van de woningen staan te popelen om bezoekers wegwijs te maken bij, in en om Het Lichtruim.
Vertegenwoordigers van o.a. Kinderopvang De Bilt, Basisschool Wereldwijs, Idea Bibliotheek en het KunstenHuis als ook huurders van de woningen staan te popelen om bezoekers wegwijs te maken bij, in en om Het Lichtruim.

Het Lichtruim viert vijf-jarig bestaan

Zaterdag 1 september gaat het nieuwe seizoen weer beginnen. Tussen 12.00 en 16.00 uur worden belangstellenden ontvangen in Het Lichtruim waar van alles te doen is. Aan de medewerkers zal het niet liggen. Zij staan al te popelen om iedere bezoeker wegwijs te maken bij onder andere Kinderopvang De Bilt, Basisschool Wereldwijs, Idea Bibliotheek of het KunstenHuis.

door Walter Eijndhoven

Het Lichtruim is het kloppend hart van gemeente De Bilt. In het gebouw is van alles te doen, van theatervoorstellingen tot muziekles, van beeldende kunst tot lezen en van breakdance tot Arabische les. 'Zaterdag 1 september houden wij voor de vijfde maal Open Huis in het Lichtruim'. Aan het woord is Carla Heerschop, mediacoach bibliotheek. Zij vervolgt: 'Wij hopen dat zoveel mogelijk geïnteresseerden een kijkje komen nemen en misschien wel meedoen met één of meer activiteiten'.

Uitgebreid programma
'In verband met ons vijf-jarig bestaan hebben wij aanstaande zaterdag een uitgebreid programma', laat Carla weten. 'Iedere organisatie binnen Het Lichtruim, zelfs bewoners op de 3e en 4e etage, stellen hun ruimte open voor belangstellenden'. De open dag begint voor de kinderen (6+) met een workshop bloemschikken in de Schaapskooi, terwijl in het Lichtruim vanaf 12.00 uur de activiteiten beginnen. De hele dag is de tentoonstelling over "Het dorp De Bilt" te bezoeken, kunnen muziekinstrumenten worden uitgeprobeerd, vindt een speurtocht plaats, kan een markt met tweede hands kinderboeken worden bezocht en kunnen geïnteresseerden informatie verkrijgen over diverse cursussen en workshops. Kinderen kunnen komen assisteren bij de goochelaar en er zijn oosterse hapjes van kok Niro te proeven.Clienten van Reinaerde verzorgen de koffie en thee en bij de bus van CJG De Bilt zijn tosti's verkrijgbaar.

Workshops
Heerschop: 'Het Lichtruim huisvest diverse organisaties, bewoners zoals wij onderling zeggen. In januari is Steunpunt Vluchtelingen De Bilt bij ons ingetrokken. Om te laten zien hoe moeilijk het is om Nederlands te leren als Syrieër, kunnen belangstellenden een les Arabisch volgen'. Andere activiteiten: workshop Theater, workshop Spelen in een Bigband, robotjes maken voor kinderen, een meet & greet met Dolfje Weerwolfje, oosterse schilderkunsten, een workshop Kinderdans (voor kinderen van vier tot zeven jaar) en nog veel meer. 'Oh ja, kinderen kunnen bij ons een kleurplaat inleveren en een leuke prijs winnen. En als je niet meer weet welk boek je nog moet lezen, ga langs bij de bibliotheekdokter. Hij geeft je tips voor een leuk boek'. Voor de fans van Janneke Jager: aan het eind van de middag geeft zij een optreden. Wie meer wil weten over het programma, vanaf donderdag 30 augustus staat het gehele programma online op de site van Het Lichtruim: www.hetlichtruim.nl


 

Meer berichten