Ook wandelaars vinden hun weg over de fietsbrug.
Ook wandelaars vinden hun weg over de fietsbrug. Foto: Henk van de Bunt

Fietsbrug in Lage Vuursche heropend

Algemeen

De fietsbrug op de hoek Vuursche Steeg en de 300 Roedenlaan in Lage Vuursche is donderdag 16 augustus officieel heropend. In april en mei is de brug opgeknapt. Dit was noodzakelijk omdat dit ongeveer tien jaar geleden voor het laatst is gebeurd.

Bijzonder is dat de renovatie wordt betaald door Stichting Rijwielpadenfonds Gooi- en Eemland. 'De brug is ooit aangelegd door de Rijwielpadenvereniging die is overgegaan in het Rijwielpadenfonds. Deze brug, en ook die bij de Wieksloterweg in Soest, worden door het fonds opgeknapt. Ook bijzonder is dat de rijwielpaden in Baarn en Soest worden onderhouden door het Goois Natuurreservaat (GNR), een Noord-Hollandse organisatie. 'Daarvoor zijn afspraken gemaakt met beide gemeenten', legt secretaris Henk Uunk uit van de stichting. De renovatie van beide bruggen wordt uitgevoerd door GNR. De rekening gaat naar Stichting Rijwielpadenfonds Gooi- en Eemland. De stichting heeft maximaal 25.000 euro gereserveerd voor beide bruggen.

De brug is vernoemd naar de oud-bestuurslid  en erelid G.S. van Voorst. Hij heeft tot 1971 in 40 vaak moeilijke jaren de vereniging onschatbare diensten bewezen. In 1975 werd de 'G.S. van Voorst'- brug over de bermsloot langs de Vuursche Steeg naar hem vernoemd.