Aard uit De Bilt.
Aard uit De Bilt. Foto: © Oranje Fonds

Oranje Fonds start kaartjesactie

Algemeen

Fonds wil aandacht voor eenzaamheid onder ouderen

Stuur de 68-jarige Aard uit De Bilt een kaartje met veel liefs! Die oproep doet het Oranje Fonds sinds vorige week aan heel Nederland. De oud-zeeman doet er alles aan om onder de mensen te komen, maar voelt zich toch vaak eenzaam. Met de kaartjesactie wil het Oranje Fonds hem een hart onder de riem steken en hem laten voelen dat hij niet alleen is. Maar ook aandacht vragen voor de vele ouderen in Nederland die in een soortgelijke situatie zitten.

Aard ging op zijn 58e met pensioen en zag zijn huwelijk stranden. Nu woont hij alleen met zijn twee honden, die heel veel voor hem betekenen. Hij doet vrijwilligerswerk bij een kringloopwinkel, maar eenmaal thuis komt er eigenlijk nooit iemand langs. 'Als ik eenzaam ben, ga ik bepaalde dingen ondernemen om er niet bij stil te staan. De was doen bijvoorbeeld', vertelt hij. 'Je kunt zeggen dat je eenzaamheid aan jezelf te danken hebt, want je kunt ook mensen opzoeken. Maar ik heb het idee dat ik me dan opdring, en dat is wel een handicap natuurlijk'. Het postadres van Aard is te vinden via www.oranjefonds.nl/veelliefs. Op deze site kunnen mensen ook kosteloos een kaartje aanmaken.

Veel Liefs
De oproep voor Aard is onderdeel van de campagne Veel Liefs, waarmee het Oranje Fonds aandacht wil vragen voor eenzaamheid onder ouderen in Nederland. Eerder werden de 80-jarige Wim uit IJsselstein en de 84-jarige Maaike uit Usquert al verrast met duizenden kaarten. Zij hielden er niet alleen lieve kaarten, maar ook mooie nieuwe contacten aan over.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies.