Met behulp van een vrijwilliger van het Rode Kruis stapten de deelnemers in de bus die hen naar De Rijper Eilanden bracht.
Met behulp van een vrijwilliger van het Rode Kruis stapten de deelnemers in de bus die hen naar De Rijper Eilanden bracht.

Dagtocht naar De Rijper Eilanden:

Algemeen

door Kees Diepeveen

De afdeling Maartensdijk van het Rode Kruis heeft op 8 augustus met 60 deelnemers en begeleiders De Rijp bezocht. Iets later dan de bedoeling was vertrokken een bus en twee Rode Kruis busjes - voor deelnemers in rolstoelen - naar bestemming De Rijper Eilanden.

Aanvankelijk was een reis gepland naar Avifauna in Alphen aan de Rijn. Maar de kans bestond dat het 8 augustus tropisch warm zou zijn. Dat was een te groot risico. Daarom werd in het eraan voorafgaande weekeinde besloten een ander reisdoel te kiezen. Dat werd De Rijper Eilanden, een theater, zorgcentrum, museum en hotel in één gebouw.

Mecanomodellen
Alle in het gebouw aanwezige activiteiten waren heel goed bereikbaar door in elkaar overlopende ruimtes. Na aankomst werd eerst koffiegedronken met aansluitend een uitgebreid lunchbuffet. Daarna werd er een wandeling gemaakt en een enorme verzameling Mecanomodellen bekeken evenals gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden. Aan de oud Hollandse spelletjes beleefden velen ook plezier en diverse mensen reden een ritje op een tweepersoons fiets. De buiten opgestelde antieke bussen en trams waren ook de moeite waard. Er was voor iedereen wat te doen.

De middag werd afgesloten met een ijsje waarna de bussen weer op weg gingen naar Maartensdijk. Louter vrolijke gezichten bij terugkomst. Op 29 augustus staat een dagtocht op het programma voor de Biltse groep van het Rode Kruis. Belangstellenden voor dagtochten en overige activiteiten kunnen contact opnemen met Henny van Engelen tel: 0346 212729.