Voor wat betreft PMD + Restafval komt ter hoogte van Versteeglaan 128 in Groenekan een maatwerkoplossing voor de omliggende appartementen
Voor wat betreft PMD + Restafval komt ter hoogte van Versteeglaan 128 in Groenekan een maatwerkoplossing voor de omliggende appartementen

Plaatsing ondergrondse afvalcontainers nog niet gereed

Algemeen

door Henk van de Bunt

In de maanden juni en juli zou de gemeente De Bilt op meerdere locaties in Bilthoven, De Bilt en Maartensdijk bijna 90 extra ondergrondse verzamelcontainers voor restafval en PMD. In de kernen Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek is men nog niet zover.

De exacte locaties binnen de zes kernen zijn te vinden op een containerkaart via debilt.nl/terugnaar100. Hier staan ook antwoorden op de gestelde vragen. In sommige kernen (waar nog niet is geplaatst) reageert men verbaasd op het 'gegeven' van een aanstaande verandering. De ondergrondse verzamelcontainers kunnen in gebruik worden genomen, nadat de grind-betonnen bovengrondse containers zijn geleegd en verwijderd.

Met milieupas
Alleen inwoners, die geen kliko's aan huis kunnen van deze (nieuwe) restafvalcontainers gebruik maken met de nieuwe milieupas. Dat geldt eveneens bij verzamelcontainers voor PMD. De nieuwe milieupas geeft ook toegang tot de Milieustraat. Verspreid in de gemeente De Bilt staan inmiddels 70 ondergrondse verzamelcontainers. Hiervan worden er 20 geschikt gemaakt voor PMD en 7 voor papier. Wij liepen de 'niet-plaatsingen' in Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek langs.

Voor wat betreft restafval komt op de hoek Klepperrnanweg en Schutmeesterweg in Westbroek (in het gras voor de auto’s) een nieuwe ondergrondse container met inzamelvoorziening voor GFT.
Voor wat betreft PMD + Restafval komt er voor Adrie Piecklaan 78- 96 in Hollandsche Rading een maatwerkoplossing voor deze appartementen
Voor wat betreft PMD + Restafval komt ter hoogte van Versteeglaan 20 in Groenekan een maatwerkoplossing voor de omliggende appartementen.