Logo vierklank.nl
Locatie 163 bij Tolakkerweg 209 (ombouw bestaande ondergrondse container naar PMD) is nog niet gerealiseerd.
Locatie 163 bij Tolakkerweg 209 (ombouw bestaande ondergrondse container naar PMD) is nog niet gerealiseerd.
Algemeen

Plaatsing ondergrondse afvalcontainers bijna gereed

door Henk van de Bunt

In de maanden juni en juli plaatste de gemeente De Bilt op ruim 50 locaties in Bilthoven, De Bilt en Maartensdijk bijna 90 extra ondergrondse verzamelcontainers voor restafval en PMD.

De werkzaamheden startten begin juni. De exacte locaties zijn te vinden op een containerkaart via debilt.nl/terugnaar100. Hier staan ook antwoorden op de meest gestelde vragen. De ondergrondse verzamelcontainers kunnen in gebruik worden genomen, nadat de grind-betonnen bovengrondse containers zijn geleegd en verwijderd.

Met milieupas
Alleen inwoners, die geen kliko's aan huis kunnen hebben kunnen elke restafvalcontainer in de gemeente openen met de nieuwe milieupas. De verzamelcontainers voor PMD zijn zonder milieupas voor iedereen toegankelijk. De nieuwe milieupas geeft ook toegang tot de Milieustraat. Verspreid in de gemeente De Bilt staan inmiddels 70 ondergrondse verzamelcontainers. Hiervan worden er 20 geschikt gemaakt voor PMD en 7 voor papier. Na het plaatsen van de nieuwe en het aanpassen van bestaande verzamelcontainers staan er 92 ondergrondse restafvalcontainers, 60 ondergrondse PMD-containers en 7 ondergrondse papiercontainers. Wij liepen de 'plaatsingen' in Maartensdijk even langs en zagen opmerkelijke dingen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>