Logo vierklank.nl
SVM kan zeker weer 10 jaar vooruit met het nieuwe kunstgrasveld.
SVM kan zeker weer 10 jaar vooruit met het nieuwe kunstgrasveld.
Sport

Nieuw kunstgrasveld bij SVM

door Kees Diepeveen

Het is alweer 10 jaar geleden dat er een kunstgrasveld werd aangelegd bij SVM in Maartensdijk. Aangezien dit ook de gebruiksduur is van het veld heeft de gemeente De Bilt in samenwerking met SVM een nieuw kunstgrasveld aangelegd. Deze week kan het nieuwe veld al bespeeld worden.

Wout van Dronkelaar (Hoofd Technische Zaken van SVM) is blij met het nieuwe kunstgrasveld: 'Je merkt direct dat het nieuw is en van betere kwaliteit. Er zit meer vering in de mat'. De zwarte rubber korrels zijn vooral aan de buitenranden van het veld goed te zien. 'Er is 10 ton korrels en 60 ton zand in het kunstgrasveld geveegd' aldus Wout. 'We hebben voor korrels gekozen omdat deze inmiddels kwalitatief verbeterd zijn. Er is ook naar kurkkorrels gekeken maar die gaan bij nat weer klonteren. Maar een kunstgrasveld heeft ook onderhoud nodig. Eenmaal per week moet het veld geborsteld worden om de korrels gelijkmatig verdeeld te houden in het veld. Eens in de twee à drie jaar moeten de korrels worden aangevuld'.

Trainen
Het grote voordeel van kunstgras is dat er de gehele dag op gespeeld kan worden. Vanaf zaterdag 9.00 tot aan het eind van de middag kunnen er wedstrijden op dit veld worden gespeeld. Wout: 'Omdat we ook op dit veld trainen hebben we van het trainingsveld een extra speelveld kunnen maken. Daar zit dus ook de winst. Vanaf dinsdag 7 augustus begint het seizoen weer met trainingen voor alle teams. De jongste jeugd begint aan het einde van augustus met de training omdat die leeftijdsgroep nog volop op vakantie is. Op dinsdag 14 augustus wordt de eerste wedstrijd op het nieuwe veld gespeeld'. Bij SVM staan ze te trappelen.


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>