Logo vierklank.nl
Jennie van Wingerden laat zich graag adviseren door Steunpunt Mantelzorg.
Jennie van Wingerden laat zich graag adviseren door Steunpunt Mantelzorg.
Algemeen

Steunpunt Mantelzorg helpt mantelzorger

Onlangs presenteerde Mens De Bilt de 'Terugblik Mens De Bilt'. De verhalen zijn van mensen die vertellen over hun ervaring met Mens De Bilt en gaan over ondersteuning door het sociaal team, de activiteiten van steunpunt mantelzorg, begeleiding door het jongerenwerk en projecten van welzijn zoals de Boodschappenplusbus en het maatjesproject. Anneke Iseger tekende ook het dit verhaal op.

Vanaf het moment dat er bij haar man vier jaar geleden Alzheimer werd geconstateerd, is mevrouw Jennie van Wingerden zijn mantelzorger. 'Zijn ziekteproces verloopt heel langzaam, maar dat kan zomaar veranderen. Twee dagen in de week gaat hij naar de dagbesteding in Groenekan. De overige vijf dagen is hij thuis'.

Rummikuppen
'Omdat hij speciale pleisters tegen Alzheimer krijgt opgeplakt, moet ik hem dan vooral bezighouden. Van die pleisters wordt hij namelijk slaperig. We rummikuppen dan ook heel wat af! Ik sta nu een paar jaar in het bestand van Steunpunt Mantelzorg. Elke laatste woensdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd, waarop je vooral veel verhalen van andere mantelzorgers hoort. Ook worden er boswandelingen gehouden, waarna we gezamenlijk koffie drinken'.

Café
'Dan is er elke tweede dinsdag van de maand in De Koperwiek een Alzheimer Café, dat ik al verschillende keren heb bezocht. Ook heb ik meegedaan aan de trainingen 'Omgaan met dementie', en dan is er nog de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Vorig jaar werd die gevierd in d'Amandelboom, en dit jaar in Huize Het Oosten. Dat is altijd erg gezellig. Er zijn workshops waaraan je kunt meedoen en er is een etentje'.

Twee dagen
'Het Steunpunt doet dus erg veel. Je kunt er ook altijd voor advies terecht. Je hoeft als mantelzorger dus niet thuis zitten te kniezen! Nu ben ik, mede door mijn vroegere vrijwilligerswerk in het hospice en in De Koperwiek, niet eenzaam. Ik heb genoeg contacten, maar vind het ook heerlijk om gedurende de twee dagen die mijn man niet thuis is, eens helemaal niets te doen. En het is fijn te weten, dat je altijd bij het Steunpunt Mantelzorg terecht kunt'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>