Logo vierklank.nl
Algemeen

Tegels op fietspaden gevaarlijk uitgezet door de hitte

door Henk van de Bunt

'Een waar lanceerplatform'; zo omschreven voorbijgangers het fietspad (tussen Achter-Wetering en Maartensdijk) langs de N417 bij Maartensdijk. Door de hitte waren de tegels dinsdag 24 juli levensgevaarlijk ver omhoog gekomen.

De Provincie zette meteen een veiligheidspylon op het fietspad, ten teken dat er aan gewerkt werd, maar uit een inventarisatie van de Fietsersbond blijkt dat de losse tegels in Maartensdijk niet op zichzelf staan.

Inspectie
Clara van Foreest is Communicatieadviseur Wegen en Mobiliteit bij de Provincie Utrecht. Zij reageert: 'Ja, gelukkig is het fietspad langs de N417 bij Maartensdijk weer snel gerepareerd. De weginspecteurs van de provincie Utrecht inspecteren regelmatig de provinciale wegen en fietspaden op scheuren en andere gebreken en meldingen zijn altijd welkom'.

Asfalt
Van Foreest vervolgt: 'Wij vinden het belangrijk dat de wegen en de fietspaden in een goede en verkeersveilige conditie zijn en blijven. De tegels van het fietspad bij Maartensdijk zijn omhoog gekomen door de aanhoudende warmte en de droogte. Er kan sprake zijn van uitzetting over een grotere lengte waardoor er spanning is ontstaan en dan gaat het ergens mis. Ook droogt het zand tussen de tegels uit waardoor de tegels los kunnen raken. In 2020 is de N417 toe aan groot onderhoud. De tegels van het fietspad zullen dan vervangen worden door asfalt. Tot die tijd blijven we reparaties uitvoeren als dat nodig is'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>