Logo vierklank.nl
 Aandacht voor kunst in de Coesfeldse tuin.
Aandacht voor kunst in de Coesfeldse tuin.
Kunst & Cultuur

Kunstenaars ontmoeten kunstenaars

Een nieuw initiatief van de jumelage De Bilt-Coesfeld

Zaterdag 14 juli reisden 5 kunstenaars uit De Bilt en twee leden van het jumelagebestuur af naar Coesfeld voor een ontmoeting met Coesfeldse vakbroerders. De verwachting was dat dezelfde interesses en hetzelfde enthousiasme om beeldend bezig zijn een inspirerende ontmoeting zou opleveren.

De groep werd ontvangen door Brigitte Exner, voorzitter van de Partnerschaft Coesfeld, met broodjes en koffie. De fietsen stonden al klaar en via een mooie route langs de Berkel en de buitenwijken van Coesfeld kwam de groep aan bij de kunstenaars Thomas Wüllner en Monika Strauß. Zij toonden hun atelier, hun werk en vertelden hoe hun schilderijen tot stand komen. Ook werd de expositieruimte onder het huis bezocht.

Gebak en barbecue
Daarna fietste de groep naar kunstenares, Renate Lobbe. Zij had voorbeelden van haar werk en materialen in de tuin opgesteld en ze stelde haar hele huis open voor het bezoek. Overal hingen en stonden kunstwerken. Zij en de kunstenaars uit De Bilt hadden gespreksstof genoeg: allemaal zijn ze bezig met speksteen. Vervolgens de Familienbildungsstätte; hier stonden tafels gedekt en werd koffie met gebak geserveerd. Directrice mevrouw Ulrike Wißmann legde op bevlogen manier uit wat het familiehuis betekent voor de bevolking van Coesfeld. Het gaat van zwangerschapscursussen, hulp aan moeder en kind, lezingen, voorlichting op allerlei gebied, kookcursussen tot sportactiviteiten. Na de bezichtiging van het huis, stapte de groep weer op de fiets om naar de laatste kunstenares te gaan, Ursula Borchard. Deze veelzijdige kunstenares stelde ook weer haar huis open en gaf zelfs een kleine demonstratie over het maken van pasteltekeningen. Tenslotte stond bij de familie Exner de barbecue klaar en kon heerlijk gegeten, gedronken en nagepraat worden.

Volgend jaar komen kunstenaars naar De Bilt voor een tegenbezoek..     (Tine Rigter)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>