Logo vierklank.nl
Dit bord staat bij nu de ingang van het fietspad Beukenlaan nabij de rotonde Groenekanseweg.
Dit bord staat bij nu de ingang van het fietspad Beukenlaan nabij de rotonde Groenekanseweg. (Foto: Henk van de Bunt)
Algemeen

Bomensnoei in Bilthoven

In de bouwvakvakantie laat de gemeente bomen snoeien langs enkele doorgaande wegen. Tussen 30 juli en 17 augustus snoeit boomverzorgingsbedrijf Boomtotaalzorg in opdracht van de gemeente in Bilthoven een groot aantal bomen langs drukke doorgaande wegen, zoals de Soestdijkseweg Zuid, Leyenseweg, Groenekanseweg, fietspad langs Larenstein, Melkweg, Hertenlaan en Boslaan.

De bomen zijn vorig jaar gecontroleerd op gezondheid en veiligheid. Gebleken is, dat uit een aantal bomen dood hout en laaghangende takken weggehaald moeten worden om de bomen gezond te houden en veilig voor het verkeer.

Omleiding
Om het snoeien veilig en zo snel mogelijk te laten verlopen, stelt de gemeente ter plaatse steeds omleidingen voor het verkeer in, begeleid door verkeersregelaars waar nodig. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar, ook voor hulpdiensten. Ook eventuele busverbindingen blijven in stand.

Auto
Het snoeien gebeurt elke werkdag vanaf 7.00 uur. Het boomverzorgingsbedrijf werkt in twee ploegen die tegelijk aan de slag gaan. Bewoners langs de werkzaamheden worden met een brief geïnformeerd. De gemeente vraagt ze hierin onder andere om hun auto ergens anders te parkeren wanneer er in hun straat gesnoeid wordt, voor het geval zij hun auto normaliter op straat parkeren. Zo kan het werk snel door en voorkomt men onnodige schade.

Volgorde

Het snoeiwerk gebeurt in principe in deze volgorde:

· Soestdijkseweg Zuid tussen het station en Boslaan

· Soestdijkseweg Zuid tussen Boslaan en Leyenseweg

· Leyenseweg tussen 2e Brandenburgerweg en Soestdijkseweg Zuid

· Soestdijkseweg Zuid tussen Leyenseweg en Noord-Houdringelaan

· Soestdijkseweg Zuid tussen Noord-Houdringelaan en Anthonie van Leeuwenhoeklaan

· Soestdijkseweg Zuid tussen Anthonie van Leeuwenhoeklaan en Groenekanseweg

· Groenekanseweg tussen Soestdijkseweg Zuid en Dr. Letteplein

· Fietspad Beukenlaan langs bedrijvenpark Larenstein.

· Melkweg tussen Planetenbaan en 1e Brandenburgerweg

· Hertenlaan tussen 1e Brandenburgerweg en Jachtlaan

· Boslaan met rijdende wegafzetting

Vragen
Van tevoren is niet precies bekend wanneer welke straat aan de beurt is. Vragen en opmerkingen over de snoeiwerkzaamheden kan men kwijt bij Ton van den Brink van Gemeente De Bilt via (030) 228 96 24 of t.vandenbrink@debilt.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>