Mirjam Valkenburg organiseerde een workshop Ibiza ketting maken in De Bilt. Hier bleek ook vraag naar bestaan in Maartensdijk. Resultaat: ook in Maartensdijk twee workshops veterketting met kwastjes.
Mirjam Valkenburg organiseerde een workshop Ibiza ketting maken in De Bilt. Hier bleek ook vraag naar bestaan in Maartensdijk. Resultaat: ook in Maartensdijk twee workshops veterketting met kwastjes.

Zomerprogramma Servicecentrum Maartensdijk

Algemeen Activiteiten

Het Servicecentrum Maartensdijk heeft deze zomer ingezet op continuïteit. Veel activiteiten aan het Maertensplein 96 gaan ook in de zomer door.

door Marijke Drieenhuizen

Van maandag tot en met zaterdag zijn er elke dag mogelijkheden om aan te sluiten; van gezamenlijk koffie/thee drinken tot bijvoorbeeld het geheugen trainen en klaverjas of bridge. Alles is opgepakt door de sociaal werkers van Mens De Bilt samen met vrijwilligers, buurtbewoners en liefhebbers. En elke volgende specifieke vraag wordt bij voorrang beantwoord.

Mens De Bilt is de organisatie binnen de gemeente De Bilt voor maatschappelijke ondersteuning, met als doel mensen de mogelijkheid te bieden om mee te blijven doen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ook faciliteren zij activiteiten, beantwoorden zij vragen en geven ondersteuning en advies. Het Servicecentrum in Maartensdijk wordt o.a. bemensd door Coby Merkens en Mirjam Valkenburg; dagelijks aanwezig van 9.00 tot 12.00 uur en bereikbaar via tel. 0346 214161 of e-mail servicecentrummaartensdijk@mensdebilt.nl.

Maartensdijk bruist
Mirjam Valkenburg is onder de indruk van Maartensdijk. 'Het lijkt wel of alle mensen elkaar hier kennen. Daardoor is het ook gemakkelijker om activiteiten op te pakken. Als je overlegt kennen ze altijd wel weer iemand die mee zou kunnen helpen en vaak is alleen vragen al genoeg. Dan gebeurt de rest vanzelf. Er is al veel maar er komt ook steeds meer bij. Zo zijn we nu bezig om te kijken of we een kinderactiviteit op kunnen zetten, zijn we bezig om een Proeverij te realiseren en beweegactiviteiten. Ook onderzoeken we of het mogelijk is om hier te exposeren. Het bruist hier echt'. Coby Merkens vult aan: 'Het mooie is dat hier dingen ontstaan vanuit sociale cohesie, vanuit het wij gevoel. Dat is mooi om aan mee te werken'.

Zomerprogramma Maartensdijk
Van maandag tot en met zaterdag zijn er activiteiten bij het Servicecentrum Maartensdijk. Sommige zijn gratis, aan anderen zijn er wel kosten aan verbonden. Mirjam Valkenburg: 'Het is hier heel gemakkelijk om aansluiting te vinden. Iedereen kan zich hier welkom voelen'.

Van maandag tot en met vrijdag is er Inloop met koffie of thee van 09.30 tot 11.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Op zaterdagmorgen is de inloop in handen van Aartje en Johan Leyendekkers.

Eten
Van maandag tot en met donderdag is er rond 17.30 uur Bon Appétit, het gezamenlijk eten voor 7 euro. Elke keer wordt er een lekkere en gezonde maaltijd en nagerecht geserveerd afkomstig van Eten met gemak. Vooraf aanmelden is hiervoor noodzakelijk. Op maandag is er van 13.30 tot 16.30 uur bridgen, op dinsdag is er van 15.00 tot 16.00 uur Quiz en Zo, voor ontmoeting, actief bezig zijn en om het geheugen trainen. Op woensdag is er van 14.00 tot 16.30 uur klaverjassen. Op donderdag kan er gekozen worden tussen het Bijbeluurtje van 15.00 tot 16.00 uur en het Samen breien en haken van 14.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag is er Engelse conversatie van 10.00 tot 11.00 uur. Vanaf 1 augustus start op woensdagochtend van 9.30 - 11.30 uur de gym weer.

Zomerprogramma De Bilt
Ook het Servicecentrum De Bilt heeft ingezet op een Zomerprogramma. In tegenstelling tot Maartensdijk bieden zij ook korte cursussen en workshops aan. Zoals bijvoorbeeld de Keramiek workshop, maar ook Filosofie of Karate/zelfverdediging leeftijd 12 t/m 30+ en de Kids Sport- en Spelweken. Voor meer informatie kam men hierover contact opnemen met Wilma van Poelgeest, w.vanpoelgeest@mensdebilt.nl, tel. 030 7440595 of 06 47296337 (aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag).