Logo vierklank.nl
De langhuisboerderij Alberta Hoeve werd gebouwd in 1905 door Teunis Lam
De langhuisboerderij Alberta Hoeve werd gebouwd in 1905 door Teunis Lam (Foto: Fam. Lam)
Algemeen

Toen en nu (nog)….

Met een foto van weleer, de camera van nu en tekst van overal ((dorps-)historici en eerdere publicaties) gaan we kriskras door de kernen van deze gemeente. [Henk van de Bunt]

Zorg en Kommer' werd Alberta Hoeve

De langhuisboerderij Alberta Hoeve (dr. Welfferweg 29 Westbroek) is altijd een veeboerderij geweest en werd gebouwd in 1905 door Teunis Lam (de eerste steenlegging was op 05-03-1905 door de 8-jarige  A. Lam). De oorspronkelijke naam van de boerderij was 'Zorg en Kommer'. Na een aantal jaren gehuurd te hebben is de boerderij in eigendom gekomen van Willem Lam (overleden in 1977). Ergens tussen 1940 en 1950 werd door Willem Lam de naam van de boerderij gewijzigd in Alberta Hoeve - naam van zijn echtgenote - en vermeld op de gemetselde brug-dampalen, toen ook de oorspronkelijk houten brug werd vernieuwd.

Deze foto is gemaakt ter gelegenheid van het huwelijk van een dochter in 1964. De volgende eigenaar werd Gert Lam (overleden in 2009) en de huidige eigenaar is weer (een) Willem Lam, die daar woont met zijn gezin. (foto fam. Lam)

Meer berichten