Logo vierklank.nl
Filiaalmanager Daan Verburg wil de relatie met winkelend publiek versterken.
Filiaalmanager Daan Verburg wil de relatie met winkelend publiek versterken.
Algemeen

AH Bilthoven gaat Kwinkelier weer allure geven

Sinds 12 juli wordt gewerkt om de Albert Heijn winkel in de Kwinkelier te transformeren naar een moderne supermarkt met de nieuwste AH-formule. Op woensdag 1 augustus om 16.00 uur wordt de nieuwe winkel feestelijk heropend.

door Guus Geebel

Daan Verburg (32) is sinds april 2018 filiaalmanager van AH Bilthoven. Daarvoor had hij deze functie in Soest en Amsterdam, waar hij woont. De vestiging in Bilthoven telt ongeveer 120 medewerkers maar er wordt hard gewerkt om nog meer personeel te krijgen. Dat is nodig omdat de nieuwe winkel ook op zon- en feestdagen van 12.00 tot 18.00 uur open zal zijn. 'We denken op rond de 150 personeelsleden uit te komen. Op zich blijven we heel veel doen wat we al deden, maar er komt nu ook een grillafdeling in de winkel. Daarvoor gaan medewerkers in de periode dat we dicht zijn in een andere Albert Heijn winkel een opleiding volgen.' Daan Verburg heeft al eerder ervaring opgedaan met het transformeren van een AH winkel. Hij kent de omgeving hier en had aangegeven dat hij hier graag zou willen werken.

Versplein
Op 12 juli is met heel veel mensen begonnen alles uit te ruimen en naar de opslag te brengen. Vanaf 27 juli komt alles weer terug en worden de opgeslagen spullen weer ingeruimd en op 1 augustus gaat de winkel weer open. 'Het is een gigantisch project', vertelt Daan Verburg. 'De oppervlakte van de nieuwe winkel in de Kwinkelier blijft hetzelfde, wel is de indeling anders. De stellingen worden hoger waardoor het ruimer wordt en er komt meer assortiment in de winkel. Een groot verschil met de oude winkel is dat we nu een versplein krijgen. Dat is een groot blok met groenten, fruit, vlees, vleeswaren, kaas en brood.' Niet alleen het aanbod en de indeling gaan veranderen, ook de muren, vloeren, verlichting en de complete winkelinventaris worden vervangen. De ingang blijft op dezelfde plaats. 'Mensen hebben heel lang moeten wachten op een mooie nieuwe winkel, maar we krijgen nu het nieuwste van het nieuwste. Er komt nu een moderne winkel en daarnaast later ook een Lidl.' Daan verwacht dat meer mensen hier naar toe zullen komen en dat andere winkeliers zich dan ook hier willen vestigen.

Verbinding
Daan Verburg wil beter in contact met de mensen uit de buurt komen. 'Ik wil door beter te luisteren naar de wensen van het winkelend publiek onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken om de Kwinkelier weer op de kaart te zetten.' Hij vindt dat heel belangrijk. 'Ik denk dat het nu nog te weinig gebeurt en ik wil graag dat het op een hoger niveau gaat komen.' Hij vindt het ook leuk om verbinding met de buurt te hebben. In de aanloop naar de transformatie van de winkel hebben 700 mensen een informatiebrief met een attentie bezorgd gekregen, wat erg gewaardeerd is. 'Begin volgend jaar is er nog een kleine verbouwing waarbij we de voorgevel gaan aanpakken. Die gaat een beetje naar voren waardoor we wat groter worden, maar dat communiceren we dan ook weer.'

Vervolg
'De binnenkant is op 1 augustus helemaal klaar en vanaf die datum gaat gewerkt worden aan het opknappen en verbeteren van de buitenkant. De gevelbekleding wordt vernieuwd om de winkel een betere uitstraling te geven. Er is een nieuw dak gekomen en we krijgen waarschijnlijk een open voorgevel om een winkelcentrumachtige gevel te creëren. We kijken ook nog naar een extra ingang linksvoor. De toegankelijkheid vanuit de parkeergarage wordt later ook veel beter. Daan Verburg heet vanaf 1 augustus iedereen hartelijk welkom.

Meer berichten