Logo vierklank.nl
Onder bijna tropische omstandigheden speelden Nadine en Serena een bijna perfect toernooi.
Onder bijna tropische omstandigheden speelden Nadine en Serena een bijna perfect toernooi.
Sport

Zilver op NK jeugd

De Irene Beach-speelsters Nadine Everaert en Serena van der Made hebben op het NK-beachvolleybal onder 19 jaar een knappe tweede plaats gehaald. Op het strand van Scheveningen streden de beste 40 teams van Nederland om een plaats op het podium.

Op zaterdag werden 6 wedstrijden op rij gewonnen waardoor het team van Irene Beach zich plaatste bij de beste acht van het kampioenschap. Na een overtuigende winst in de poule wachtte in de halve finale het jong oranje duo Bekhuis/Nieuwstad dat vooraf als één van de favorieten voor de titel gezien werd. Nadine en Serena hadden daar echter geen boodschap aan en overdonderden de jong oranje meiden in de eerste set met 21-10 en na een krappe 21-19 zege in de tweede set werd een plaats in de finale veilig gesteld. In de finale wachtte het duo van Esch/Timmermans dat in de poule nog verloren had van het Irene Beach-duo.

Helaas hadden Nadine en Serena geen goed antwoord op de gewijzigde tactiek van de tegenstanders waardoor de wedstrijd met twee keer 21-18 verloren werd. 'Dit had ik twee maanden geleden nooit durven dromen', zei Nadine Everaert 'maar we speelden een heerlijk toernooi en de zilveren medaille is zeker terecht'.

Meer berichten