Logo vierklank.nl
De Biltse Boys is een samengesteld team met Bassim, Jelmer, Joeri, Robson, Maurits, Christiaan en Pijke. Met veel muziek, confetti en gejuich werd de prijsuitreiking verricht door niemand minder dan Wim Kieft.
De Biltse Boys is een samengesteld team met Bassim, Jelmer, Joeri, Robson, Maurits, Christiaan en Pijke. Met veel muziek, confetti en gejuich werd de prijsuitreiking verricht door niemand minder dan Wim Kieft.
Sport

Biltse Boys Nederlands Kampioen

Cruyff Courts 6 vs 6 is een nationaal voetbalkampioenschap dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Cruyff Foundation. Het kampioenschap vindt plaats op Cruyff Courts door het hele land, kent regionale voorrondes en kwartfinales, landelijke halve finales en een spetterende finale. Dit jaar vond het NK Cruyff Courts 6 vs 6 plaats op Willemsoord te Den Helder.

Tijdens de Cruyff Courts 6 vs 6 Kampioenschappen staat het thema 'respect' centraal. Alle deelnemers geven door het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld. Op 2 juni hebben zowel de meisjes van de Michaelschool als de Biltse Boys de halve finale gewonnen in Almere. Hierbij hebben zij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 16 juni in Den Helder. Een spetterende finale voor alleen de allerbeste jongens en meiden die met tweeëntwintig teams uit het hele land strijden om de befaamde cup met de 'grote oren'.

Doel
De Boys hadden maar één doel voor ogen, Kampioen van Nederland worden. En dat was te merken, de opening was met een Salsa Band. Daar waar andere teams lekker mee dansten, stonden onze Boys met gespannen koppies strak voor zich uit te kijken. Er moesten vier wedstrijden gewonnen worden om in de finale te komen. De eerste wedstrijd was het gelijk van belang dat er gewonnen werd. De wedstrijden in de poulefase werden vol overtuiging gewonnen.

Finale
De finale was tegen Inter Schagen. Als profs betraden de teams het veld. Toen de namen van de spelers door de speakers klonken, begon het publiek op de tribunes te juichen. De spanning was om te snijden. Waren de Boys bestand tegen deze druk? Ja, dat waren ze! Binnen 2 minuten stonden ze voor met 1-0. Vrij snel stond het 1-1. Wat een finale, die met 4-1 werd gewonnen door de Biltse Boys. Zij mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 noemen.  (Theo Kreeftmeijer)  


 

Meer berichten