Logo vierklank.nl
Reparateur Kees Stein uit Bilthoven repareert een rolveger.
Reparateur Kees Stein uit Bilthoven repareert een rolveger. (Foto: Frans Poot)
Algemeen

Superdruk Repair Café bij WVT

Bij Repair Café Bilthoven was het zaterdag superdruk; bijna 90 mensen bezochten de WVT met een keur aan te repareren spullen.

Jan uit Bilthoven kwam met zijn knoflookpers, die in onderdelen uit elkaar was gevallen. Met hulp van reparateur Kees Stein, expert op metaalgebied, zat de pers in vijf minuten weer in elkaar. Daarnaast laste Kees deze zaterdag een aantal mooie theekannen, zette hij een nieuwe schroef in een tuinschepje en hielp bij het repareren van een rolveger.

Richard uit de Bilt verscheen op het drukste moment met zijn kapotte boor, dus was er wel een wachttijd, maar toen hij eenmaal aan de beurt was deed de boor het binnen vijf minuten. Reparateur Arjan keek een Nespresso-machine na, die lekte. Het reinigen van het ventiel bleek genoeg om de lekkage te stoppen. Andere reparaties namen meer tijd, zoals het aan de praat krijgen van stereo's, het oplappen van fietsen en het weer aan het schijnen krijgen van lampen. Mirjam kwam aan het eind van middag nog langs met een overgenomen, zelfgemaakte elektrische fiets die het minder was gaan doen. De fietsenmaker had haar weggestuurd, omdat het een zelfgemaakte fiets was. Reparateur Jochem vond gelukkig het euvel, en met advies over een te vervangen onderdeel verliet Mirjam dankbaar het pand.

Het Repair Café Bilthoven wordt georganiseerd door Transition Town de Bilt in samenwerking met welzijnsorganisatie WVT. Het nieuwe seizoen begint op zaterdag 1 september. Meer info op: https://repaircafebilthoven.wordpress.com/  (Sofie Bakker)

Meer berichten