Logo vierklank.nl
Terwijl Joop nog nageniet van de Chapeau-penning ontvangt Marjoke Rozier de bijbehorende bloemen.
Terwijl Joop nog nageniet van de Chapeau-penning ontvangt Marjoke Rozier de bijbehorende bloemen.
Algemeen

Chapeau-penning voor Joop Rozier

Burgemeester Sjoerd Potters reikte 29 juni een chapeau-penning uit aan 'De meneer van het dierenweitje' Joop Rozier. Ruim 29 jaar was Joop Rozier de verzorger en het gezicht van de kinderboerderij c.q. dierenwei in Maartensdijk. Op 1 januari 2017 ging Joop Rozier met pensioen en eind januari 2017 verhuisde hij naar Mariënheem (gemeente Raalte) om in de buurt van kinderen en kleinkinderen te gaan wonen.

door Henk van de Bunt

Volgens burgemeester Sjoerd Potters 'heeft Joop Rozier 29 jaar lang, 24 per dag, met een grote mate van verantwoordelijkheid en vakbekwaamheid klaar gestaan voor het welzijn van de dieren in de Dierenweide in Maartensdijk. Tot op de dag van vandaag kunnen de inwoners van Maartensdijk, groot en klein, genieten van de dieren. De in blakende gezondheid verkerende Dierenweide, die nu met financiële steun van de gemeente in stand wordt gehouden, is na 29 overgedragen door Joop Rozier aan de nieuwe verzorgers. De kinderboerderij werd in goede handen achtergelaten'.

Maartensdijk
In totaal heeft Joop Rozier 32 jaar bij de gemeente gewerkt. Daarvoor 18 jaar in boomkwekerijen. In de gemeente Maartensdijk kreeg Joop de taak om bomen en struiken te onderhouden. In 1979 kwam het gezin Rozier in Maartensdijk wonen; op de Distelvink, vlak achter het 'dierenweitje'. Joop: 'Toen de toenmalige beheerder stopte werd mij gevraagd of ik dit niet wilde doen. Zeker ook omdat ik zo gunstig woonde. Ik heb het gedaan en nooit een dag spijt gehad'.

Hobby's
Joop kon ook nog veel tijd besteden aan andere hobby's. Hij was 20 jaar bij de vrijwillige brandweer, 10 jaar bij de Scouting en jaren lid van de Tuinvereniging waar hij een moestuin had. In de winter werd veel van zijn vrije tijd besteed aan zijn modelspoorbaan op zolder. Bij zijn afscheid in 2017 vertelde Joop: 'In mijn nieuwe huis heb ik een veel grotere zolder dan hier dus kan ik mijn baan weer opbouwen en zelfs uitbreiden. Ook daar wil ik weer een moestuin nemen. Het werken in de buitenlucht zit in mijn genen'. Bij dat afscheid zei Joop ook: 'Ik heb in de gemeente Maartensdijk een goede werkgever gehad. In de gemeente De Bilt was het anders, maar ook daar heb ik het naar mijn zin gehad. Ik was erg zelfstandig in mijn werk en dat was prettig. Ik kijk terug op mooie jaren in Maartensdijk'.


 

Meer berichten