Logo vierklank.nl
Zomerconcert op Beerschoten treft stralend weer.
Zomerconcert op Beerschoten treft stralend weer.
Muziek

Stralend Zomerconcert Beerschoten

Onder een strakblauwe hemel vond afgelopen zondagmiddag het tweede van de reeks Zomerconcerten bij Beerschoten plaats. Musici moesten hun bladmuziek goed vasthouden vanwege de stevige, maar verkoelende wind.

In de heerlijke beeldentuin van Jits Bakker mochten de musici van de Melodie Percussie Groep van de Koninklijke Biltse Harmonie het spits afbijten, en het grote repertoire werd daarbij niet geschuwd: de Hongaarse Dans nr. 5 van Johannes Brahms vormde het openingswerk, waarna enkele meer hedendaagse stukken werden gespeeld.

De zojuist aangetreden dirigent Marcel Heijnen dirigeerde niet alleen, maar kondigde de nummers ook steeds zelf aan en gaf daarbij enige uitleg.

Natuurlijk vormde het daarna optredende Groot Harmonieorkest van de KBH de hoofdmoot van deze middag, die door alle bezoekers met enthousiast applaus werd beloond. De volgende concerten bij Beerschoten zijn op 15 juli en 2 september. (Peter Schlamilch)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>