V.l.n.r. voor Het Lichtruim: Susan van Duijkeren-Gerritsen, Emmy de Jong, Cathy Worrell en Annemieke Keijzer.
V.l.n.r. voor Het Lichtruim: Susan van Duijkeren-Gerritsen, Emmy de Jong, Cathy Worrell en Annemieke Keijzer. Foto: Reyn Schuurman

Zomer-expositie Kunstkring BeeKk

Algemeen Kunst & Cultuur

door Henk van de Bunt

Tijdens de zomer-expositie van Kunstkring BeeKk exposeren vier kunstenaars van 28 juni tot 19 september - in Het Lichtruim.

Susan van Duijkeren-Gerritsen exposeert met schilderijen. Susan heeft over de laatste 20 jaar haar schildertalent ontwikkeld middels diverse opleidingen in model, experimenteel en abstract schilderen. Susan zoekt naar de mooiste combinatie van een figuur of model met daarnaast een abstract effect. Ook Emmy de Jong toont schilderijen. Voor Emmy lijkt het alsof ze in een wereld is die steeds sneller aan haar voorbij gaat. Daarom zoekt ze naar verstilling en tijdloze ervaringen. Herinneringen en beelden die opdoemen of alweer wegzinken omzetten in kwaststreken. De kwaststreek wordt figuratie. 'Ik zoek naar de juiste kleur en sfeer, tot het geheel lijkt te kloppen'.

Er is ook werk van Annemieke Keijzer, een enthousiaste fotograaf, te vinden. Annemieke heeft voorkeur voor landschappen, natuur en het stedelijke. Daarnaast is in haar werk het vergankelijke en de imperfectie terug te vinden. Sinds kort past ze de bewuste beweging toe in haar foto's. 'De uitdaging is om de juiste sfeer weer te geven, mijn verhaal', stelt zij. Daarnaast is er keramisch werk van Cathy Worrell te zien. Cathy: 'Naast schilder en tekenwerk, maak ik keramische vormen, objecten, maar ook met de handgemaakte potten. Ik word geïnspireerd door eeuwenoude potten waar de vinger en handafdrukken; de sfeer van de maker in de klei gebakken zijn'.

De Zomerexpositie is in Het Lichtruim, Planetenplein 2,te Bilthoven tijdens kantooruren te bezoeken.

!