Logo vierklank.nl
Het leerlingenorkest van muziekvereniging Kunst en Genoegen verzorgt een grote bijdrage aan het jubileumprogramma. Links dirigent John Leenders en rechts Frieda de Graaf die het leerlingenorkest muzikaal ondersteunt met de bariton.
Het leerlingenorkest van muziekvereniging Kunst en Genoegen verzorgt een grote bijdrage aan het jubileumprogramma. Links dirigent John Leenders en rechts Frieda de Graaf die het leerlingenorkest muzikaal ondersteunt met de bariton.
Kunst & Cultuur

Jubileumconcert Kunst en Genoegen

door Kees Diepeveen

Op zaterdag 30 juni geeft muziekvereniging Kunst en Genoegen uit Maartensdijk haar 95-jarig jubileumconcert in de Vierstee. Het concert heeft als thema: 'verrassend klassiek' waarbij een muzikale reis door de tijd wordt gemaakt maar ook een reis door de rijke historie van de muziekvereniging. Een 'mystery guest' zal een verrassend tintje aan de avond geven.

De toegang tot het concert is gratis. Kunst en Genoegen voelt het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid de toegang tot concerten laagdrempelig te houden. De zaal is open vanaf 19.45 uur. Bezoekers ontvangen bij binnenkomst een programmaboekje met het programma van de avond, maar ook in vogelvlucht een aantal hoogtepunten uit de geschiedenis van de vereniging.

Mystery guest
Aan het begin van de avond wordt de 'mystery guest' verwelkomt, zonder zijn identiteit en rol bij het concert te onthullen. Na de pauze komt deze pas aan bod in een hele speciale rol. Verrassend als thema van het concert zal in deze context niet alleen van toepassing zijn op de muziek. Het grootste deel van het concert voor de pauze wordt verzorgd door het leerlingenorkest o.l.v. docent/dirigent John Leenders. Afgelopen jaar is dit orkest muzikaal sterk gegroeid en speelt nu een volwaardig concertdeel met klassieke melodieën als de ouverture: Willem Tell van Rosini en Eine Kleine Nachtmusik van Mozart. Vlak voor de pauze neemt het harmonie orkest het over van het leerlingenorkest met een vervolg van bekende klassieke melodieën.

Titanic
In Konzertstück no. 1 van F. Mendelssohn Bartholdi kan het publiek kennis maken met twee solisten. Gastsoliste Nathalie de Groot speelt in dit nummer een prachtige solo met eerste klarinetistte van het orkest Jetske Post. Na de pauze start het tweede gedeelte met het muziekstuk "Rosen aus dem Süden" van Johan Strauss. Daarna is er het moment voor de mystery guest. Dit zal ca. 15 tot 20 minuten duren waarna het concert volgens programma wordt vervolgd. Speciale aandacht verdient ook het nummer 'My heart will go on' van Orner, de titelsong uit de film Titanic in een prachtige orkestuitvoering met een solo van de eigen altsaxofonist René Wilson.

Andere orde
Met dit klassieke concert laat Kunst en Genoegen zich weer van een andere kant kennen. In eerdere jaren werd film- en musicalmuziek gespeeld en vorig jaar Amerikaanse muziek met als thema 'route 66'. Maar klassieke melodieën vertolkt door een harmonieorkest zijn zeker van een andere orde. Een echte uitdaging voor het orkest dat hier maanden naar toe heeft geleefd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>