Logo vierklank.nl
De ouderen met hun begeleiders worden door leerlingen en organisatie ontvangen met een kopje koffie en cake.
De ouderen met hun begeleiders worden door leerlingen en organisatie ontvangen met een kopje koffie en cake.
Algemeen

Aeres organiseert Ouderendag

Om het contact tussen jongeren en ouderen te bevorderen organiseerde Aeres (voorheen Groenhorst in Maartensdijk) op 21 juni een Ouderendag. Twaalf ouderen met begeleiders waren te gast en maakten gebruik van de gelegenheid om kennis te maken met de school en zijn leerlingen.

door Kees Diepeveen

Leerlingen van Aeres kunnen voor een vooropleiding in de ouderenzorg kiezen in hun derde studiejaar en lopen dan stage in verzorgingshuizen. Als onderdeel van hun schoolstage konden leerlingen kiezen om de Ouderendag te begeleiden. Diverse leerlingen hadden zich hiervoor aangemeld en traden op als gastvrouw/-heer en begeleider maar ook als gesprekspartner voor de ouderen.

Rondleiding
Na de opening door docenten Bas de Pijper en Monique Neppelenbroek volgde een rondleiding over het terrein rond de school waarbij het kleinvee en de moestuinen werden bewonderd. Veel van de ouderen hadden vanuit hun jeugd ervaring met het verzorgen van vee en moestuinen wat vele verhalen naar boven bracht. Daarna volgde een rondleiding door de school die met veel belangstelling werd gevolgd. Vooral de klas waar leerlingen bezig waren met de verzorging van kleine huisdieren bracht enthousiasme en gesprekken met de leerlingen op gang. In de klas waar leerlingen bezig waren in groepjes met het maken van een tuinplan schoven de gasten aan en stelden vragen.

Lunch
Rond 12.30 uur werd een lunch geserveerd die door de leerlingen zelf was bereid. Hierna namen de gasten afscheid van hun begeleiders en gaven allen aan genoten te hebben van deze ochtend. 'Er ging een wereld voor mij open´ aldus een van de deelnemers. Alie van Kouterik uit Groenekan vertolkte heel juist het gevoel van de groep ´ We kennen de school alleen maar van buiten. Het is leuk om te zien hoe het er hier aan toe gaat en hoe scholen er tegenwoordig uitzien. Het lijkt in niets meer op het onderwijs dat wij vroeger kregen. Ook het vakkenpakket is enorm breed. Leuk dat we dit kijkje in de keuken hebben gehad´.

Meer berichten