Logo vierklank.nl
Evelien Ribbens reikt Anne Brommersma het verslag aan.
Evelien Ribbens reikt Anne Brommersma het verslag aan.
Algemeen

Mens De Bilt blikt terug op 2017

Donderdag 21 juni overhandigde Evelien Ribbens, directeur Mens De Bilt het rapport Terugblik Mens De Bilt 2017 aan wethouder Anne Brommersma. Door middel van tien verhalen vertelt de organisarie eigenlijk één verhaal, namelijk wat zij doet voor de inwoners van gemeente De Bilt.

door Walter Eijndhoven

'Vóór 31 maart leverden wij het jaarverslag 2017 van Mens De Bilt keurig in', vertelt Ribbens. 'Compleet met alle cijfers over bijvoorbeeld hoeveel vrijwilligers, mantelzorgers en andere medewerkers bij ons werkzaam zijn en hoeveel cliënten wij bedienen. Getallen zijn vaak erg boeiend, maar wat veel interessanter is, zijn de mensen achter al die cijfers', vervolgt zij haar verhaal. Achter elk cijfertje schuilt een mens. Eén van die cijfertjes is mevrouw Houtzager. Zij vertelt: 'Ik ben erg blij met alle mogelijkheden die mij worden geboden door de vrijwilligers van Mens De Bilt. Zij zijn bijzonder aardig en behulpzaam'.

Verhalen
NIet alleen mevrouw Houtzager vertelt haar verhaal in het verslag, maar nog negen anderen delen hun ervaringen over de organisatie met de lezer. Allen zijn geïnterviewd door Anneke Iseger. Ribbens: 'Verhalen over ondersteuning door het Sociaal Team, de activiteiten van Steunpunt Mantelzorg, een project van de buurtsportcoaches, begeleiding door het jongerenwerk bij het oefenen en uitvoeren van een musical en diverse projecten van welzijn, zoals de Boodschappenplusbus en het Maatjesproject'.

Iedereen die zijn ervaringen met Mens De Bilt wil delen met belangstellenden, kan deze mailen naar communicatie@mensdebilt.nl. Het uitgebreide jaarverslag staat op de website: www.mensdebilt.nl

Meer berichten