Wilma, Monique, Marjolijn en Wendy hopen op een grote opkomst.
Wilma, Monique, Marjolijn en Wendy hopen op een grote opkomst.

De zomer begint bij Mens De Bilt

Algemeen Activiteiten

door Walter Eijndhoven

Het zomerprogramma 2018 van Mens De Bilt is weer bekend. Van maandag 2 juli tot en met vrijdag 31 augustus kunnen inwoners van alle zes kernen van de gemeente De Bilt weer meedoen met één of meerdere activiteiten en/of workshops bij Mens De Bilt. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website.

Medewerkers en vrijwilligers van Mens De Bilt zorgen weer voor een breed scala aan activiteiten, op het gebied van Bewegen, Culinair, Ontspanning, Samen Leuke Dingen Doen, Amusement, Creatief en Mind & Body.

Mix
'In februari zijn wij reeds begonnen met het werven van vrijwilligers om dit jaarlijkse project op te zetten', vertelt sociaal werker Wilma van Poelgeest. 'Nu hebben wij drie vrijwilligers, die zich continu met het zomerprogramma bezighouden'. In voorgaande jaren werd het zomerprogramma ook aangeboden en werden de leukste en meest succesolle activiteiten het jaar erop ook aangeboden. Ook dit jaar is dat weer het geval. 'Uiteindelijk bieden wij een mix aan van de leukste activiteiten van voorgaande jaren. Natuurlijk worden ieder jaar ook weer nieuwe activiteiten aangeboden en wordt het jaar erop bekeken of wij hiermee doorgaan', vertelt Wendy, vrijwilligster bij Mens De Bilt.

Voor jong en oud
Veel ideeën zijn spontaan ontstaan, via de vraag 'Wat wil jij doen deze zomer?'. Ook dit jaar is het dus weer gelukt om een leuk programma neer te zetten voor jong en oud. 'Alle activiteiten zijn gratis of tegen een geringe vergoeding van maximaal 5 euro', vertelt vrijwilligster Marjolijn. 'En alle activiteiten zijn laagdrempelig'.

Activiteiten
Wilma van Poelgeest: 'Geïnteresseerden kunnen alle activiteiten op onze website vinden. Ons aanbod is echt voor iedereen. Wat te denken van 'Fit, Sterk en Energiek' en Yoga op de Stoel' (voor 60 plussers), een 'Tekenworkshop voor Kinderen' (8-12 jaar), 'Qigong/ Tai Chi', leeftijd vanaf 20 jaar en voor kinderen hebben wij de 'Kids Sport en Spelweken'. Andere activiteiten zijn onder andere: Samen breien/haken, een Stiltewandeling, een Dennenkrans maken, Bloemschikken (eerste keer in het programma), workshop Keramiek, Kansen op passend werk in deze regio, Klaverjassen, Mahjong (spel), Bridge, High tea, Samen lunchen, Voetreflexmassage, Hoofd-, nek- en schoudermassage, POI maken met Kids, Ibiza ketting maken, Cup cakes bakken, Natuurtekeningen maken in het Van Boetzelaerpark, Dans Ontspan en Geniet, Hulp bij het opruimen, en Gezonde tussendoortjes maken. Activiteiten vinden plaats op diverse locaties binnen gemeente De Bilt, zowel binnen als buiten.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van Mens De Bilt: servicecentrumdebilt@mensdebilt.nl of servicecentrummaartensdijk@mensdebilt.nl. of telefonisch: De Bilt: 030 7440595, Maartensdijk: 0346 214161. Binnenlopen bij de Bureaudienst van beide servicecentra is ook mogelijk. Het zomerprogramma is te vinden via de gele button op de website van Mens De Bilt. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Wilma van Poelgeest: w.vanpoelgeest@mensdebilt.nl, tel. 030 7440595/ 06 47296337, aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag.

!