Voorzitter van het HuisKringBestuur, dhr T. Rijntjes, bedankt de leden van BCB De Bilt uitvoerig voor hun geweldige inzet van die middag.
Voorzitter van het HuisKringBestuur, dhr T. Rijntjes, bedankt de leden van BCB De Bilt uitvoerig voor hun geweldige inzet van die middag.

BCB steekt handen uit de mouwen

Algemeen Algemeen

Op een regenachtige middag werkten enthousiaste leden van Business Contact De Bilt (BCB) vrijwillig bij woonzorgcentrum Huize het Oosten. Ze deden diverse werkzaamheden ter verfraaiing van twee balkons, waaronder het poten van plantjes en het schoonspuiten van meubilair.

Daarnaast werden bewoners verwend met versgebakken wafels bij de thee. De middag werd afgesloten met een borrel, met BCB leden én bewoners van Huize het Oosten. Initiatief voor het opknappen van de balkons kwam van mevrouw van Dalen, bewoonster van Huize het Oosten. Zij is inmiddels helaas overleden. Ter herinnering aan haar is één van de balkons nu omgedoopt tot het Mw. G. van Dalenpleintje.

Maatschappelijk
Samen voor De Bilt organiseerde deze middag, in samenwerking met de BCB. Deze stichting legt contacten tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en organiseert activiteiten om maatschappelijke betrokkenheid in de lokale omgeving te bevorderen. Als lid van Samen voor De Bilt toont ook BCB De Bilt zich betrokken. Deze middag was daar een mooi voorbeeld van. BCB lid Sanne van der Zee, medeorganisator van de middag namens BCB De Bilt, was er ook bij: 'Met een middagje klussen hebben we de leefruimte van de bewoners kunnen vergroten omdat ze nu bij mooi weer op de balkons kunnen zitten. Zoiets aanpakken met een clubje mensen is eigenlijk een kleine moeite en een groot plezier. Bovendien is het hartstikke leuk en gezellig om te doen'.                (Judith Boezewinkel)
 

!