Afbeelding

Bas Verpoorten wint Eredivisie Beach

Algemeen Sport

De DELA Eredivisie Beach in Heerenveen heeft bij de heren een verrassende winnaar opgeleverd: Eargenell Dearney de Cuba en Bas Verpoorten uit Bilthoven. Zij wonnen in de finale met 2-0 van Mees Blom en Yorick de Groot van Beachvolleybal Team Nederland.

Bij de dames ging de titel naar Mexime van Driel en Flore Gravesteijn; die waren met 2-0 te sterk voor Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema. De speelsters van de Kadijk Beach University (KBU) presteren goed in Friesland, want ze wonnen twee weken geleden ook al het toernooi in Leeuwarden.

Eerste
In Heerenveen veroverden De Cuba en Verpoorten hun eerste titel in de eredivisie. Ze speelden het hele toernooi erg overtuigend. De mannen, die pas sinds dit seizoen een team vormen, veroverden hun eerste DELA Eredivisie Beach titel door in de finale Mees Blom en Yorick de Groot met 2-0 (21-19 en 21-16) te verslaan. Ze vielen elkaar na het beslissende punt blij in de armen. De Cuba was trots op hun constante niveau in Heerenveen. 'We hebben hard getraind en hier op ons eigen ding gefocust. Dat leverde mooie dingen op, we waren echt on fire'. Verpoorten, die al jarenlang in de eredivisie speelt, glunderde van trots na de titel in Heerenveen: 'Dit voelt echt als een beloning van heel hard werken: eindelijk. Het doel voor dit toernooi was een medaille en als je dan eenmaal in de finale staat, wil je natuurlijk goud. Echt een heerlijk gevoel om op het bovenste treetje van het podium te staan'. Hij vertelt over de samenwerking met zijn nieuwe partner: 'We zijn nog kort samen maar het klikt duidelijk in het veld. We trainen vijf keer per week en dan merk je dat de afstemming snel groeit. Het gaat steeds beter; wat mij betreft echt boven verwachting. Het smaakt naar meer, op het NK willen we ook voor een medaille gaan. Maar nu eerst genieten van deze titel in Heerenveen'.   (Michel Everaert)

!