Logo vierklank.nl
Maandag 25 juni was er nog een bijeenkomst in Hilversum.
Maandag 25 juni was er nog een bijeenkomst in Hilversum. (Foto: Rob Klaassen)
Natuur & Milieu

Weinig belangstelling bij informatieavond van GNR

door Rob Klaassen

Dinsdagavond 12 juni was er een informatieavond in het Dorpshuis in Hollandsche Rading door het Goois Natuurreservaat (GNR). De informatie ging over de plannen van het GNR om een ecologische verbinding van twee heidegebieden ter hoogte van de Zwaluwenberg tot stand te brengen. Een gebied aan de westkant bij de Hoorneboegse hei en een aan de oostkant van de A27.

Plannen, die oorspronkelijk een bomenkap van 65 ha voorstelden zijn nu door het advies van een ingestelde adviesgroep teruggebracht tot plm. 22 ha. Tijdens de bijeenkomst van 23 mei van 'Samen voor Hollandsche Rading' werd door Oot Verharen met behulp van een diapresentatie uitvoerig verslag van gedaan.

Handjevol
Kennelijk was dit voor de inwoners van Hollandsche Rading voldoende, gezien het feit dat slechts een handjevol mensen de moeite had genomen naar het uitvoerige kaartmateriaal van de nieuwe plannen te komen kijken. De organisatoren van de informatieavond hebben de geringe belangstelling voor deze avond opgevat als een positief signaal en als een instemming beschouwd met de plannen van de adviesgroep van het GNR.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>