Logo vierklank.nl
Een deel van de 10167 vrijwilligers was naar Museum Vredegoed afgereisd.
Een deel van de 10167 vrijwilligers was naar Museum Vredegoed afgereisd. (Foto: Henk van de Bunt)
Algemeen

Recordaantal vrijwilligers zetten zich in

Bij museum Vredegoed in Tienhoven vond op 9 juni de jaarlijkse Vrijwilligersdag van Landschap Erfgoed Utrecht plaats. Met dit evenement bedankt de organisatie alle vrijwilligers jaarlijks voor hun niet aflatende inzet bij het behoud, beheer en de ontwikkeling van het landschap en het rijke erfgoed in de provincie Utrecht.

Tijdens de Vrijwilligers-dag werd bekendgemaakt dat 10.167 mensen zich in 2017 vrijwillig hebben ingezet. Ze beschermden kwetsbare weidevogels, knotten bomen, gaven rondleidingen in musea, onderhielden historische moestuinen, waren actief als archeologievrijwilliger en meer.

17,5 miljoen
Op de Vrijwilligers-dag was een speciale rol weggelegd voor Frank van Liempdt, wethouder Economie, Cultuur en Leefomgeving van de gemeente Stichtse Vecht. Uit handen van Ivo Brautigam, directeur Landschap Erfgoed Utrecht, ontving hij de vrijwilligersresultaten over 2017. Maar liefst 10.167 Utrechtse vrijwilligers realiseerden vorig jaar 776.000 manuren. In geld uitgedrukt ligt de waarde van het werk dat vrijwillig werd verzet rond de 17,5 miljoen euro. Maar het maatschappelijk belang is vele malen groter.

Onschatbare waarde
Van Liempdt noemde de cijfers indrukwekkend en de inzet van de vrijwilligers van onschatbare waarde, zeker in een gemeente met veel bijzonder landschap en erfgoed. 'Het laat zien dat de zorg en liefde voor onze rijke historie en leefomgeving springlevend is en diep verankerd', voegde Landschap Erfgoed Utrecht-directeur Ivo Brautigam toe.

Help ook mee
Landschap Erfgoed Utrecht ondersteunt vrijwilligers in Utrecht op vele manieren. Wil je je ook inzetten voor landschap en erfgoed in je eigen omgeving? Kijk dan eens op www.landschaperfgoedutrecht.nl. Of neem contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Landschap Erfgoed Utrecht via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>