Logo vierklank.nl
Algemeen

Eenjarig bestaan Boerderij Eyckenstein

In het afgelopen jaar is er nogal wat veranderd op de voormalige boerderij de Tolboom aan de Eikensteeg in Maartensdijk. Jacob en Linda Beeker houden sinds die tijd op deze voormalige melkveehouderij hun Jerseystiertjes, die ze opfokken voor het vlees. Er is een winkel en vergaderzaal in gebruik genomen en de voormalige grupstal is omgebouwd naar een potstal.

Jacob Beeker boert al enkele jaren biologisch, werkt met pleegmoeders en houdt de hoorns op de dieren. De dieren lopen zoveel mogelijk buiten, sommigen jaarrond. Maar het bio-certificaat kon lastig worden aangevraagd, omdat de veestapel geen vaste boerderij had. Met het betrekken van Boerderij Eyckenstein is het mogelijk om het certificaat aan te vragen, en door vanaf nu onder SKAL-toezicht 2 jaar lang 'in omschakeling' te zijn, mag het certificaat daarna gevoerd worden.

Graanveld
Dit wordt gevierd met een open dag met een diner in het graanveld en een klassiek midzomernachtconcert te midden van de bijenoase. De open dag is zaterdag 16 juni van 10.00 uur tot en met 16.00 aan de Eikensteeg 13 te Maartensdijk. Er zijn knuffel Jersey kalfjes en Marans kuikentjes, boer en boerin zijn aanwezig voor alle vragen, en er is een lezing over de wilde bij en haar rol in de natuur-inclusieve landbouw op de boerderij. Er zijn hapjes en drankjes en live muziek op het erf en de kinderen kunnen een stierenknutsel maken of met hun ouders samen een informatieve speurtocht op en langs het erf volgen.

Diner
's Avonds is er op 16 juni een landgoeddiner met drie gangen, waarin steeds de Jersey stier centraal staat. Dit diner heeft plaats in het graanveld en naast de bijenoase die op het landgoed is ingericht en wordt verzorgd door Slow Food chef Martijn Korving. Op de langste dag, donderdag 21 juni wordt er ter ere van het eenjarig jubileum een uniek klassiek concert georganiseerd met fagot, dwarsfluit en klarinet, midden in de akker op het landgoed.

De open dag is vrij te bezoeken, voor meer informatie kunt u bellen met Jacob Beeker, 06 52034717

Meer berichten