Logo vierklank.nl
Kinderen van Wereldwijs juichen als ze zien dat hun wensster in vervulling gaat: een jaar lang onderwijs voor een kind in Uganda.
Kinderen van Wereldwijs juichen als ze zien dat hun wensster in vervulling gaat: een jaar lang onderwijs voor een kind in Uganda.
Jeugd

Kerststerproject 2017 goed besteed

door Henk van de Bunt

De Diaconie van de PKN De Bilt organiseerde rond de kerst het Kerststerproject: in de tijd voor Kerst 2017 was het mogelijk om op verschillende plekken een kerstwens in de vorm van een ster op te hangen in een kerstboom. Dit waren de kerstbomen in de PKN-kerken, op de kerstmarkt bij de Schaapskooi en op basisschool Wereldwijs.

Uit alle sterren heeft de Diaconie PKN De Bilt drie wensprojecten gekozen om uit te laten komen. Annemarie Hoornsman (Directeur basisschool Wereldwijs) vertelt: 'Op een sterretje stond dat Kinderboerderij de Schaapskooi heel blij zou zijn met een Monopolyspel, zodat bezoekers dit met elkaar kunnen spelen. Het spel is er inmiddels en iedereen is van harte welkom om een 'potje' mee te doen. Esther van Veelen (Diaconie) vult aan: 'Op heel veel sterren was aandacht voor 'eenzame mensen'. Er is een gift gedaan voor een stichting die 'samen delen' centraal op heel praktische wijze centraal stelt: 'Stichting Eetmee'. Kijk op www.eetmee.nl voor meer informatie'.

Uganda
De kinderen van groep 4 en 5 van Wereldwijs hadden met elkaar allemaal sterren gemaakt voor één doel: Het project Aunti Rosette, een kleinschalige stichting in Uganda (www.auntierosette.com), met als doel zo veel mogelijk kinderen naar school te laten gaan. Afgelopen maandag is de gift hiervoor overhandigd; genoeg om 1 kind een heel jaar lang te kleden, te voeden en naar school te laten gaan. Annemarie Hoornsman tenslotte: 'Ik vind dit een geweldig project vanuit de Diaconie; in onze samenleving is het toch mooi te zien hoe gemeenschappen zich inzetten om op de wereld plekjes mooier te maken'.

Meer berichten